Υπουργείο Ναυτλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Την Πέμπτη (11/04), ο βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης, είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για διάφορα ζητήματα της Καβάλας και της Θάσου, ενόψει και της τουριστικής περιόδου. 

Εγκρίθηκε τη Δευτέρα (28/08), χρηματοδότηση προϋπολογισμού 226.500 ευρώ, για τρία έργα σε τρεις λιμενικές υποδομές στη Θάσο, από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Εκδόθηκε Απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ αριθμ. 1772, τεύχος β’, σύμφωνα με την οποία εντάσσονται στην εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδυνάμου για τους επιβάτες, οι νησιώτες που δεν είναι υπόχρεοι υποβολής φορολογικής δήλωσης

Έντονες είναι οι αντιδράσεις από το σύνολο των νησιωτών για την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στις πληρωμές των εισιτηρίων, στο πλαίσιο του Μεταφορικού Ισοδυνάμου.

«Η Κυκλική Οικονομία θα πρέπει να αποτελέσει βασικό στόχο ανάπτυξης των νησιωτικών περιοχών. Όπως γνωρίζετε, η  Ελλάδα είναι η πλέον πολυνησιακή χώρα, διαθέτοντας πάνω από 6000 νησιά και νησίδες, από αυτά τα  117 είναι κατοικήσιμα, ενώ τα 79 έχουν πληθυσμό άνω των 100 κατοίκων.