υγειονομικοί

Συνολικά 427 εργαζόμενοι του Ε.Ο.Δ.Υ., που ασχολούνται με την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών προσφύγων και μεταναστών στην επικράτεια, ενημερώθηκαν πως θα μείνουν απλήρωτοι επ’ αόριστον. 

Με επιστολή του προς τους υπουργούς Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών, το σωματείο εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Καβάλας τονίζει τις θέσεις του για τα επιδόματα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Μετά από πρωτοβουλία από την βουλευτή Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου, 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν την ανανέωση των συμβάσεων για όλο το προσωπικό στην Υγεία που βρέθηκε σε αναστολή.

Πότε θα επιστρέψουν στην εργασία τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που ήταν σε αναστολή, από πότε και πόσα αναδρομικά αναμένεται να λάβουν σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Υψηλούς τόνους σε βάρος της κυβέρνησης χρησιμοποιεί το Σωματείο Εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Καβάλας στην τελευταία του ανακοίνωση σχετικά με τους υγειονομικούς που έχουν συμπληρώσει έναν χρόνο σε αναστολή λόγω άρνησής τους να εμβολιαστούν.

Με αφορμή τις ανακοινώσεις για την υποψηφιότητα του Ντίνου Κλειτσιώτη για τον Δήμο Καβάλας έξω από τον πολυχώρο βρέθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή. Φώναζαν συνθήματα κατά του διοικητή του Νοσοκομείου.

Οι υγειονομικοί της Καβάλας δεν ξέχασαν τους συναδέ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με ανακοίνωσή του συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα, όπως αναφέρει, που δίνουν οι υγειονομικοί Καβάλας καθώς και οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο των Πετρελαίων και καλεί όλα τα μέλη του να συμμετέχουν στις αντίστοιχες κινητοποιήσεις.

Έκκληση στους πολίτες αλλά και στους υγειονομικούς να εμβολιαστούν έστω και την ύστατη ώρα απευθύνουν υγειονομικοί φορείς της Καβ

Υποδοχή με αποδοκιμασίες επεφύλαξαν την Δευτέρα (10/10) στην αναπληρώτρια υπουργό υγείας Μίνα Γκάγκα ομάδα υγειονομικών στην Καβάλα.

 

Πλησιάζει η  Σεπτεμβρίου, οπότε και λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών

Την Πέμπτη (7/1) φτάνουν τα πρώτα εμβόλια στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και το πρωί της Παρασκευής (8/1) θα ξεκινήσει η διαδικασία των εμβολιασμών.

 

Μέχρι σήμερα οι ιδιώτες γιατροί δεν έχουν συμπεριληφθεί σε καμία λίστα προτεραιότητας για το εμβόλιο του κορωνοϊού, παρότι πολλές ειδικότητες έρχονται σε επαφή με πιθανά κρούσματα αφού εξετάζουν ασθενείς στα ιατρεία τους.