Κρηνίδες

Τη Δευτέρα 23/03/2026 (αντί για 20/03/2026 λόγω καιρικών συνθηκών) οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Κρηνίδων άφησαν για λίγο τα θρανία και μεταμορφώθηκαν σε μικρούς επιστήμονες, ακολουθώντας τα βήματα του σπουδαίου μαθηματικού και αστρονόμου Ερατοσθένη του Κυρηναίου.

Κατόπιν πρόσκλησης της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Καβάλας, το Γραφείο εθελοντών των Γιατρών του Κόσμου πραγματοποίησε μια ιδιαίτερα σημαντική ενημερωτική εκδήλωση στο Γενικό Λύκειο Κρηνίδων. 

Το Γυμνάσιο Κρηνίδων, την περασμένη εβδομάδα, δέχτηκε επίσκεψη μαθητών από το σχολείο Hugo – Junkers – Realschule της πόλης Aachen της Γερμανίας. 

Τα σημεία όπου τοποθετήθηκαν οι νέες ενημερωτικές πινακίδες με το ειδικό σήμα της UNESCO, επισκέφθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος και ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης.

Στους ρυθμούς του καρναβαλιού κινήθηκαν το πρωί της Κυριακής 22 Φεβρουαρίου οι Κρηνίδες, με πρωτοβουλία των Πολιτιστικών - Αθλητικών - Σχολικών Συλλόγων της περιοχής και του Δήμου Καβάλας.

Ενάντια στις ανάγκες των Καβαλιωτών είναι σύμφωνα με τη δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας η βούληση του Δήμου να παραχωρήσει το Πηλοθεραπευτήριο των Κρηνίδων σε ιδιώτη.

Το μοναδικό υπερθέαμα που «ταξίδεψε» από τους πόλους μέχρι τα ελληνικά γεωγραφικά πλάτη κατακλύζει το διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες.

Μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2026 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο της ηλεκτροδότησης της πίστας Motocross στις Κρηνίδες.

Μία άκρως διδακτική ημερίδα διοργάνωσε την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2025 η Διεύθυνση του Γενικού Λυκείου Κρηνίδων, με θέμα "Μεγάλα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν τον 20ο αιώνα". 

Η δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής του ΣΚΑΪ «Όπου Υπάρχει Ελλάδα», βρέθηκε στην Καβάλα και την Πέμπτη (16/10). 

Η λουτρική περίοδος του 2025 ολοκληρώθηκε και οι υπεύθυνοι του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων με ανάρτηση τους, ευχαρίστησαν όλους όσους επισκέφτηκαν το Πηλοθεραπευτήριο, κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν που διήρκησε από τις 17 Ιουνίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι αθλητές του Motocross από διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, μάγεψαν το κοινό που βρέθηκε το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στην πίστα των Κρηνίδων, τόσο με το πάθος, όσο και με τις εντυπωσιακές τους φιγούρες.

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ την Τρίτη (16/09) και την Τετάρτη (17/09).

Ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής 1 Αυγούστου, από το συνεργείο της εταιρείας "Στυλιανίδης Α.Ε.", οι εργασίες κατασκευής του εξωτερικού αγωγού αποχέτευσης ακαθάρτων σύνδεσης Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων με το αντλιοστάσιο Α1 της Λυδίας. 

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας ως μέλος του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος, έχοντας την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού, διοργανώνει για 9η συνεχόμενη χρονιά το Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος, το οποίο αποτελεί και φέτος μέρος του προγράμματος του 68ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Με περιορισμένες παροχές λειτουργεί φέτος το Πηλοθεραπευτήριο στις Κρηνίδες σύμφωνα με την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Καβάλας.

Δύο θέσεις στάθμευσης για άτομα με κινητικά προβλήματα αναγκάστηκε να δημιουργήσει από μόνος του ο ιδιοκτήτης του καφέ Προσκήνιο στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Παρασκευή 13 Ιουνίου, στο κέντρο των Κρηνίδων, στο πλαίσιο διεξαγωγής πολιτιστικών και εμπορικών δράσεων του Εμπορικού Συλλόγου Φιλίππων. 

Εν μέσω πανελληνίων και λοιπών σχολικών εξετάσεων, ο Θανάσης Ευθυμιάδης θέλησε να στείλει τις ευχές του στους μαθητές, συνοδευόμενες και από ένα μακροσκελές μήνυμα στους γονείς.

Ο βουλευτής Δράμας, Αναστάσιος Νικολαΐδης, κατέθεσε ερωτήματα προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστο Δήμα, για την απόφασή του Διοικητικού Συμβούλιο της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», για τη χορήγηση παράτασης της συνολικής προθεσμίας περάτωσης του έργου κατασκευής του τμήματος Κρηνίδες – Σταυρός του οδικού άξονα Δράμα – Καβάλα κατά 23 μήνες, ήτοι έως τις 14 Απριλίου 2027. 

Άνοιξαν οι αιτήσεις στην προκήρυξη που έχει δημοσιεύσει ο Δήμος Καβάλας. Ανακοίνωσε την πρόσληψη 14 ατόμων στο Αυτοτελές Τμήμα Τουριστικής Ανάπτυξης και συγκεκριμένα στο Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων.

To πρωί της Δευτέρας 12 Μαΐου στο Γενικό Λύκειο των Κρηνίδων, έγινε η παρουσίαση της έκδοσης των πρακτικών του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, με θέμα: «100 χρόνια μετά – Οι πρόσφυγες του 1922 και η δημιουργία της νέας Ανατολικής Μακεδονίας».

Σοβαρά προβλήματα προέκυψαν στην κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο των Κρηνίδων την Κυριακή (04/05), καθώς τουριστικό λεωφορείο “έμεινε” από μηχανική βλάβη στην διασταύρωση των οδών Ερμού, Φιλίππου και 28ης Οκτωβρίου. 

Σελίδες