Αμυγδαλεώνας

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες του Αμυγδαλεώνα στην καθημερινότητά τους, για την κατανομή των δημοτικών πόρων στις κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων, για τον ελλιπή ηλεκτροφωτισμό των οδών, για την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας, αλλά και για άλλα θέματα, συζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας, Γιάννης Εριφυλλίδης, με μέλη της δημοτικής κοινότητας Φιλίππων.

Ο Αθλητικός Όμιλος Αμυγδαλεώνα κατέκτησε το πρωτάθλημα νεανίδων Κ18 της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Με πλήθος κόσμου έγινε η παρέλαση στον Αμυγδαλεώνα τη Δευτέρα, για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Με ταχείς ρυθμούς, μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης, προχωρούν οι εργασίες ανακατασκευής των χώρων φιλοξενίας στο Κλειστό Γυμναστήριο Αμυγδαλεώνα.

Χωρίς ρεύμα ήταν όλο το πρωί και το μεσημέρι της Δευτέρας (12/02), ένα τμήμα του Αμυγδαλεώνα.

Η ιστορία του φούρνου του Μενέλαου στην Καβάλα ξεκινά το 1924 από τον Μενέλαο Σταυρίδη, ένα παιδί πολύτεκνης οικογένειας από τον Μαρμαρά της Κωνσταντινούπολης. 

Ο Καβαλιώτης ζωγράφος, Γιάννης Κανίογλου, μαζί με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεώνα, έδωσαν χρώμα στο σχολείο, ζωγραφίζοντας τον μαγικό κόσμο του βυθού.

Με καλή διάθεση και πολλές ευχές για καλή Χρονιά πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Δημοτικής Κοινότητας Αμυγδαλεώνα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 18 Νοεμβρίου έξω από τον Αμυγδαλεώνα κοντά στο αεροδρόμιο στη διασταύρωση του Ζυγού, μετά τη σύγκρουση δύο οχημάτων.

Ο Δήμος Καβάλας ενημέρωσε πως βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες κατασκευής νέων παιδικών χαρών στους οικισμούς Σταυρού Αμυγδαλεώνα και Νέου Ζυγού αλλά και στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου στην Καβάλα.

Στην Καβάλα συνεχίζει την περιοδεία του ο Στέφανος Κασσελάκης, εν όψει των δεύτερων εκλογών της Κυριακής, 24 Σεπτεμβρίου για να αναδειχθεί η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τις καταστροφές και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο Δημοτικό σχολείο του Αμυγδαλεώνα, μετά τη βροχόπτωση στις 4 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζει με φωτογραφίες και βίντεο της, η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας.

Ένα ακόμα τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου 22 Ιουλίου 2023 στην Καβάλα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αμυγδαλεώνα.

Την επέτειο των 110 χρόνων από την ενσωμάτωση του Αμυγδαλεώνα στον εθνικό κορμό τίμησαν οι κάτοικοι του χωριού, σε εκδήλωση του Δήμου Καβάλας, της Κοινότητας Αμυγδαλεώνα και της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, την Τρίτη (04/06).

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στον Αμυγδαλεώνα το μεσημέρι της Δευτέρας (12/06).

Από την Τετάρτη (17/05) το κλειστό γυμναστήριο του Αμυγδαλεώνα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει ξανά προπονήσεις αθλητών.

Ο πρόεδρος της κοινότητας του Αμυγδαλεώνα Δημήτρης Πουρσαϊτίδης, ζητά την παρέμβασή του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου για το έργο της ύδρευσης που βρίσκεται σε τέλμα βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του χωριού.

Αίτημα στο αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας για την επέκταση των δρομολογίων κατέθεσαν κάτοικοι της δημοτικής κοινότητας του Αμυγδαλεώνα.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (06/02) ολοκληρώθηκε η μεταφορά 6 σχολικών αιθουσών-κοντέινερς σε Λυδία και Αμυγδαλεώνα. Εκεί θα φιλοξενηθούν οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Κρηνίδων, μέχρι να τελειώσουν οι εργασίες ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του σχολικού συγκροτήματος των Κρηνίδων.

 

Σελίδες