Υγεία

Κλήση σε απολογία έλαβε την Τετάρτη 1 Μαΐου αγγειοχειρουργός του Νοσοκομείου Καβάλας επειδή απάντησε στην ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου που αφορούσε σε δημοσιεύματα σχετικά με τη μη λειτουργία του αγγειογράφου-στεφανιογράφου δύο επιπέδων. 

Την κινητοποίηση των Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών στηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, απέχοντας από τα ιατρικά καθήκοντα.

Ενίσχυση του Εμβολιασμού Παιδιών και Ενηλίκων για Προστασία και Ευημερία

Με ανακοίνωση του, ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, ενημερώνει πως στηρίζει την κινητοποίηση των ιδιωτών εργαστηριακών γιατρών, που θα κάνουν ολική αποχή από τα ιατρικά καθήκοντά τους ξεκινώντας από την Τετάρτη 8 Μαΐου.

O Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, στέλνει το δικό του μήνυμα για τους εμβολιασμούς, με αφορμή τον εορτασμό της ευρωπαϊκής εβδομάδας εμβολιασμού (22 έως 28 Απριλίου), από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

«Αθωράκιστη» απέναντι σε επείγοντα περιστατικά παραμένει ενόψει της τουριστικής σεζόν η Θάσος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κωνσταντίνας Πλοιαρίδη στο thesstoday.gr.

Η Ιατρική Εταιρεία Καβάλας, στέλνει το δικό της μήνυμα για τους εμβολιασμούς, με αφορμή τον εορτασμό της ευρωπαϊκής εβδομάδας εμβολιασμού (22 έως 28 Απριλίου), από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

Τον Καβαλιώτη TikToker, Chris ASMR που έγινε γνωστός από βίντεο στα οποία τρώει μεγάλες ποσότητες φαγητού επισκέφθηκε στην Καβάλα ο YouTuber ItsOnlySkillz.

Ο βουλευτής Καβάλας, Μακάριος Λαζαρίδης, στην ομιλία του στη Βουλή, για τη συζήτηση του νόμου του υπουργείου Υγείας με τίτλο: «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», τόνισε ότι η κυβέρνηση δημιουργεί ένα νέο Ε.Σ.Υ, και ανέφερε χαρακτηριστικά πως “έγινε αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, για τον εκσυγχρονισμό περισσότερων από 80 νοσοκομείων και 150 κέντρων υγείας σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και στην Καβάλα”.

Την Τρίτη 8 Απριλίου έγινε συνάντηση μεταξύ του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, και του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Αλέξανδρου Ιωσηφίδη, και συζητήθηκε η ανάγκη ενίσχυσης μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων, του τομέα της ψυχικής υγείας στην περιφέρεια ΑΜΘ.

Το μήνυμα του με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Υγείας, στέλνει ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, αναφέροντας πως η πολιτεία πρέπει να συνεργάζεται με τους υγειονομικούς λειτουργούς και τους κοινωνικούς φορείς, ώστε η υγεία να καταστεί προσβάσιμη σε όλους.

Η Πρωτοβουλία για την δημιουργία παιδιατρικής ΜΕΘ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ζητά την συμπαράστασή των πολιτών στον αγώνα της

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν μετρήσεις σακχάρου και αρτηριακής πίεσης.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Υγείας (7 Απριλίου), θα γίνουν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου στην κεντρική πλατεία της Ελευθερούπολης, την Παρασκευή 5 Απριλίου στις 10:00 το πρωί.

δωρεάν μετρήσεις σακχάρου στην Κέντρικη Πλατεία Ελευθερούπολης λόγω της Παγκόσμιας ημέρας Υγείας 7 Απριλίου.

Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, με ανακοίνωση της απαντά σε δηλώσεις του διευθυντή του Β΄ Παθολογικού τμήματος του νοσοκομείου και δημοτικού συμβούλου, Ξενοφώντα Κροκίδη, ο οποίος ανέφερε πως το νοσοκομείο έχει έξι χειρουργικές αίθουσες, αλλά λειτουργούν μόνο οι τρεις.

Τη μηνιαία συνάντηση στην Καβάλα θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 η Ελληνική Διπολική Οργάνωση. 

Ο Οδοντιατρικός σύλλογος Καβάλας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα στοματικής υγείας (20 Μαρτίου), ενημερώνει για το μπορεί να προστατευτεί η στοματική υγεία.

Σε συνέντευξή της στον ΑNT1, η Ρεγγίνα Μακέδου, μίλησε για την περιπέτεια της υγείας της και για την ανάγκη που υπάρχει για τους ασθενείς, για δότες μυελού των οστών.

Η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Καβάλας, εξέδωσε ανακοίνωση για τα απογευματινά χειρουργεία, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “το Υπουργείο δημιούργησε τεράστιες λίστες αναμονής και ήρθε στη συνέχεια να προσφέρει λύση με την οποία ο ασθενής που θέλει να χειρουργηθεί νωρίτερα, θα πρέπει να καταβάλλει εκτός των ασφαλιστικών του εισφορών και ένα έξτρα σεβαστό ποσό. Καταργεί ουσιαστικά τη Δωρεάν Δημόσια Υγεία και έχει και την απαίτηση ασθενείς και Υγειονομικοί να είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό.”

«Αναληθές», χαρακτηρίζει δημοσίευμα περί δήθεν εμπορίας οργάνων στην ελληνική επικράτεια, ο Ελληνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), τονίζοντας με έμφαση ότι στην Ελλάδα δεν έχει υπάρξει ποτέ ούτε μπορεί να υπάρξει μεταμόσχευση οργάνου προερχόμενου από εμπόριο οργάνων.

Την αντίθεση τους με τα απογευματινά χειρουργεία, τονίζουν σε ανακοίνωση τους οι Ιατρικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Την αντίθεση του με τον τρόπο που λειτουργεί το μέτρο των απογευματινών χειρουργείων στα νοσοκομεία τόνισε σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ Καβάλας, αναφέροντας όμως πως δεν διαφωνεί με τον θεσμό των απογευματινών χειρουργείων γενικά, όμως είναι διαφορετικό να κάνεις απογευματινά χειρουργεία με συμβολικό εισιτήριο και διαφορετικό να πληρώνεις από την τσέπη σου έως 2.000 ευρώ, όπως τονίζει.

Το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (12/03), στο πλαίσιο της έναρξης εφαρμογής του θεσμού των απογευματινών χειρουργείων.

Εθελοντές του παραρτήματος των Γιατρών του Κόσμου Καβάλας επισκέφθηκαν την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, το Ειδικό δημοτικό, με οδοντίατρο, γιατρό και εθελόντριες της οργάνωσης.

Το «στοίχημα» της έγκαιρης και μη επεμβατικής διάγνωσης του μελανώματος, μέσω της ανάπτυξης ενός πρωτοποριακού βιοαισθητήρα, έχει θέσει μέσα από την έρευνά της η Ελένη Χατζηλάκου, μια νεαρή επιστήμονας από τη Δράμα

Μία προσπάθεια έχει αρχίσει τους τελευταίους μήνες έτσι ώστε να δημιουργηθεί παιδιατρική ΜΕΘ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, μετά το θάνατο ενός μικρού αγοριού από τη Θάσο (δείτε την υπόθεση ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Μια μακάβρια διάσταση από την εποχή του κορονοϊού έρχεται στην επιφάνεια αυτές τις ημέρες και αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της συχνότερα από δω και στο εξής.

Η Θεατρική παράσταση «Και τώρα….. Αγωνιζόμαστε!» δεν έρχεται να μιλήσει για κάτι καινούργιο...

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο του δημάρχου Θάσου μεταξύ του δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη και του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας.

Σελίδες