Πολιτική Προστασία

Σύσκεψη έγινε το πρωί της Τετάρτης (17/04), από το συντονιστικού όργανο της Πολιτικής Προστασίας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με αφορμή την επικείμενη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Το μεσημέρι του Σαββάτου (25/11), η Πολιτική Προστασία ενημέρωσε με μηνύματα τους κατοίκους της Καβάλας, πως έρχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Την Πέμπτη (09/11), συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας της Καβάλας, με θέματα την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμύρες και χιονοπτώσεις, ενόψει της χειμερινής περιόδου 2023-2024.

Μετά από πρόσκληση του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη, θα γίνει τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, της Καβάλας, την Πέμπτη 09 Νοεμβρίου.

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία από την Πολιτική Προστασίας Καβάλας.

Συνεδριάζει στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας 23 Οκτωβρίου το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Συνεδρίαση πρόκειται να πραγματοποιήσει το Συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Την Τετάρτη 2 Αυγούστου στο “Κοράλλι” στο Παληό Καβάλας, έγινε ενημέρωση για την πυροπ

Την Τετάρτη 2 Αυγούστου, στις 20:00 το απόγευμα στο “Κοράλλι” στο Παληό Καβάλας, θα γίνει ενημέρωση για την πυροπροστασία.

Από το απόγευμα της Δευτέρας (03/04) η Πολιτική Προστασία στέλνει μηνύματα στους πολίτες και προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Διευκρινίσεις σχετικά με την ηχητική απόδοση/εκφώνηση-προφορά των προειδοποιητικών μηνυμάτων του 112 στην αγγλική

Μήνυμα – alert της Πολιτικής Προστασίας έλαβαν τα κινητά τηλέφωνα όσων βρίσκονται στις περιφερειακές ενότητες Καβάλας και Θάσου.

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης. Προ των πυλών κεραυνοί, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες.

Στο «πορτοκαλί» και την Τρίτη (9/8) η Θάσος. Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες περιοχές.

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς στη Θάσο τη Δευτέρα (8/8) σύμφωνα με τον χάρτη Πολιτικής Προστασίας.

«Η ψυχρή εισβολή θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες με χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό. Βελτίωση αναμένεται από το τέλος της εβδομάδας. Από την Παρασκευή θα πάμε σε φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες», δήλωσε στον KavalaNews 102.8 ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας στο νομό Καβάλας, Σταύρος Κιβράκης. 

Παρατείνεται η ισχύς των ειδικών μέτρων σε Καβάλα, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, και Αργολίδα. Τα μέτρα θα ισχύουν έως την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου και ώρα 6:00.

 

Στο «πορτοκαλί» βρίσκεται η Θάσος για την Τρίτη (7/9) στον χάρτη της Πολιτικής Προστασίας, δηλαδή υπάρχει πολύ υψηλός κίν

Χρήστος Στυλιανίδης, πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων αναλαμβάνει και επίσημα υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. 

Υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς στο νησί της Θάσου το Σάββατο 14/8 σύμφωνα με τον χάρτη Πολιτική Προστασίας. 

 

Υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και την Παρασκευή (13/8) για τη Θάσο, σύμφωνα με χάρτη πρόβλεψη κινδύνου της Πολιτικής Προστασίας. 

 

Στην κατηγορία 3, δηλαδή υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς βρίσκεται για την Τετάρτη 11/8 η Θάσος, σύμφωνα με τον χάρτη της Πολιτικής Προστασίας

Μια δύσκολη Δευτέρα θα είναι η 2η μέρα Αυγούστου καθώς για όλη τη χώρα σύμφωνα με τον χάρτη Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται υψηλός και πολύ υψηλός κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς. Η Καβάλα, το Παγγαίο και ο Νέστος βρίσκονται στο πορτοκαλί δηλαδή στην κατηγορία 4 πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς και η Θάσος στο κίτρινο στην κατηγορία 3 υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς. 

Στο επίπεδο 2 «κίτρινο» ανέβηκε η Καβάλα στον επιδημιολογικό χάρτη της Πολιτικής Προστασίας.

Υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22/7 σε Καβάλα και Θάσο. Σύμφωνα με τον χάρτη Πολιτικής Προστασίας ο νομός Καβάλας είναι στο κίτρινο χρώμα. 

 

Σελίδες