σακχαρώδης διαβήτης

Τις τελευταίες δεκαετίες, έχουν σημειωθεί συνεχή βήματα προς τα εμπρός στη θεραπεία και τη διαχείριση του διαβήτη. Κατά συνέπεια, οι κλινικές κατευθυντήριες γραμμές έχουν ενημερωθεί για να αντικατοπτρίζουν τα πιο πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία. 

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα διαβήτη, που είναι στις 14 Νοεμβρίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας στέλνει το δικό του μήνυμα για την ασθένεια.

Την Κυριακή (05/02) ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Ν. Καβάλας «Γλυκιά Αγκαλιά», διοργάνωσε με επιτυχία την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Τα μέλη είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να ενημερωθούν μαζί μετά από δύο χρόνια περιοριστικών μέτρων.

Ο Σύλλογος “Γλυκιά Αγκαλιά” πραγματοποίησε ημερίδα σε συνεργασία με τον Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) στο Πολύκεντρο του Αγίου Λουκά, με θέμα τον Σακχαρώδη Διαβήτη.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.) ανακοινώνει ότι ξεκινούν σε Δράμα και Καβάλα τα δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια για πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2 και για τους φροντιστές τους.