πτώση αεροσκάφους

Νεκρός είναι και ο κυβερνήτης του Φάντομ της Πολεμικής Αεροπορίας, που κατέπεσε το πρωί της Δευτέρας στο Ιόνιο, περίπου 10 ναυτικά μίλια νότια του Κατάκολου.

Εξηγήσεις από το Βελιγράδι ζητά η Αθήνα σχετικά με το επικίνδυνο φορτίο που μετέφερε το αεροσκάφος Antonov που κατέπεσε το βράδυ του Σαββάτου κοντά στην Καβάλα.

Για τους επόμενους δύο μήνες θα πρέπει να γίνεται δειγματοληψία για τοξικό περιεχόμενο στην περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος Antonov στην Καβάλα, σύμφωνα με τον Δημοσθένη Σαρηγιάννη, καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ.

Ανασύρθηκαν τα πτώματα και των οκτώ επιβαινόντων στο αεροσκάφος Antonov που έπεσε στους Αντιφιλίππους Καβάλας. 

Πρώτο trend στο τουίτερ είναι όλη μέρα σήμερα Κυριακή 17 Ιουλίου η Καβάλα λόγω της πτώσης του αεροσκάφους Αντόνοφ στην περιοχή των Αντιφιλίππων το βράδυ του Σαββάτου 16 Ιουλίου.

To πόρισμα της αυτοψίας που έγινε από τον ειδικό λόχο του στρατού, από εδάφους και αέρος, δείχνει ότι δεν υπάρχουν ραδιενεργά στοιχεία, ούτε χημικά, ούτε βιολογικά, ώστε να υπάρχει υπάρχει ανησυχία από τους πολίτες.

Πριν από λίγο αφίχθησαν στους Αντιφιλίππους τα στελέχη του ειδικού διακλαδικού λόχου Πυρηνικής, Βιολογικής, Χημικής Άμυνας του ΓΕΕΘΑ, προκειμένου να ερευνήσουν και να εξακριβώσουν την προέλευση της λευκής ουσίας, η οποία εντοπίστηκε γύρω από το μοιραίο αεροσκάφος που κατέπεσε στην περιοχή.

Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, μίλησε για την τραγωδία και εξήγησε πως το αεροσκάφος ήταν φορτωμένο με 11,5 τόνους πυρομαχικά τα οποία είχαν τελικό προορισμό το Μπαγκλαντές.

Μεγάλη αγωνία επικρατεί για την υπόθεση με την πτώση του αεροσκάφους Antonov στην Καβάλα και το άγνωστο, υψηλής επικινδυνότητας φορτίο.

Οδηγίες να μείνουν στα σπίτια τους, να μην ανοίγουν τα παράθυρα και τα κλιματιστικά δίνει στους κατοίκους του Παλαιοχωρίου και των Αντιφιλίππων ο πρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας Ελλάδας Στέλιος Λουκίδης μιλώντας στο OPEN.

Σχεδόν τίποτα δεν έχει απομείνει από το αεροσκάφος Αντόνοφ 12 που κατέπεσε στο Παλαιοχώρι το βράδυ του Σαββάτου όπως δείχνουν οι πρώτες εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από το σημείο.