πρόληψη πυρκαγιών

Κάτοικοι της περιοχής της Χωράφας αναφέρουν πως εδώ και πολλούς μήνες υπάρχουν πολλά σκουπίδια στη δασική έκταση της περιοχής, η οποία είναι σε κοντινή απόσταση με σπίτια.

Συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023 στο δήμο Θάσου, για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών.

Η δημοτική παράταξη “η Καβάλα Μπροστά” και ο επικεφαλής της Γιάννης Εριφυλλίδης με ανακοίνωση ρωτούν εάν ο Δήμος Καβάλας είναι προετοιμασμένος να ανταπεξέλθει στην υποχρέωση των Δήμων, για καθαρισμούς οικοπέδων ενόψει καλοκαιριού με στόχο την πρόληψη πυρκαγιών.

Σήμερα, 26 Ιουλίου 2022, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του Δημάρχου Θάσου και των εμπλεκόμενων φορέων της Θάσου για τον συντονισμό δράσεων για την πρόληψη εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών στη Θάσο. 

Στην τρίτη κατηγορία κινδύνου (κίτρινο χρώμα) είναι οι περιοχές ευθύνης των δασαρχείων Καβάλας και Θάσου το Σάββατο 1 Αυγούστου 2

Υπογράφηκε η ΚΥΑ που συντονίζει και ρυθμίζει τη συνεργασία μεταξύ του Πυροσβεστικού Σώματος και της Δασικής Υπηρεσίας στον τομέα της πρόληψης και της καταστολής των δασικών πυρκαγιών στο πλαίσιο των προβλεπόμενων στην κείμενη νομοθεσία αρμοδιοτήτων τους.