πολιτιστικός σύλλογος Λιμένα Θάσου ο Γλαύκος

Ήθη κι έθιμα από την Ήπειρο και το Ιόνιο, ως τη Μακεδονία, τη Θράκη και την Κρήτη, που περιλαμβάνουν τελετουργίες με χορούς & τραγούδια παρουσιάζονται σε ένα ψηφιδωτό που συνθέτει το γαμήλιο χάρτη της Ελλάδος.

Ραντεβού για άλλη μια χρονιά, την Πρωτομαγιά το ξημέρωμα στην Ακρόπολη της Θάσου δίνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Γλαύκος».

Ενθουσίασε το κοινό της Θάσου η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου η οποία το βράδυ της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου στο Καλογερικό του Λιμένα.

Βασική ομιλήτρια η Καθηγήτρια Ιστορίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συγγραφέας, Μαρία Ευθυμίου

Ο Σύλλογος καλεί όσους γνωρίζουν την πολιτιστική διαδρομή του Συλλόγου από το 1977 και μετέπειτα, ώστε να συνδράμουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο, στη συλλογή και την διάσωση του σπάνιου αυτού αρχειακού υλικού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Θάσου "Ο Γλαύκος" ενημερώνει πως μετά από την ενημέρωση για την ύπαρξη θετικών κρουσμάτων κορωνοιού σε παιδιά σχολείου και ενήλικες, στο Λιμένα, αποφάσισε τη διακοπή των μαθημάτων όλων των τμημάτων του Συλλόγου

Σύμφωνα με τον Σύλλογο τα τμήματα φέτος θα είναι ολιγομελή τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους ατομικό στρώμα γυμναστικής παπούτσια χορού και μπουκάλι με νερό.

Συμμετοχές Καβάλα, Ελευθερές και Θάσο έχει η φετινή, 9η κατά σειρά, διοργάνωση του «Μύλου των Ξωτικών», ενός πολύ δημοφιλούς προγράμματος χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην πόλη των Τρικ