Pfizer

Από την Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 θα είναι διαθέσιμο το αντιικό φάρμακο για την COVID-19 Nirmatrelvir/Ritonavir (PAXLOVID®, PFIZER) και θα αφορά τις αιτήσεις που θα υποβληθούν από την Παρασκευή 25 Μαρτίου. Θα ακολουθηθεί παρόμοια διαδικασία που εφαρμόστηκε και για τη διάθεση της μολνουπιραβίρης (LAGEVRIO).

Aνοίγει σήμερα Πέμπτη 15 Ιουλίου, η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό οι έφηβοι από 15 έως 17 ετών, ενώ απαραίτητη θα είναι η γονική συναίνεση. Εφόσον το επιθυμούν, θα μπορούν να εμβολιαστούν ακόμα και από την Παρασκευή.

Διευκρινήσεις σχετικά με το πότε θα ανοίξουν όλα τα εμβόλια για όλες τις ηλικίες, έδωσε ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την διάρκεια εκδήλωσης, στο πλαίσιο του περιφερειακού συνεδρίου ανάπτυξης, που συνδιοργανώνουν στην Πάτρα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Μεγάλο απόθεμα εμβολίων της AstraZeneca υπάρχει στην Καβάλα το οποίο δε λέει να μειωθεί όσο ο κόσμος ακυρώνει τα ραντεβού που είχε κλείσει τις προηγούμενες εβδομάδ

Ενώ η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer έκανε πρωτοσέλιδα, ανακοινώνοντας με τυμπανοκρουσίες την επικείμενη κυκλοφορία του εμβολίου COVID-19, ένας πρώην αντιπρόεδρος και κορυφαίος επιστήμονας της εταιρείας απέρριψε κατηγορηματικά την αναγκαιότητα οποιουδήποτε εμβολίου, προκειμένου να τελειώσει η πανδημία του COVID -19.