περιφερειακός Τύπος

Εκδήλωση με θέμα «Περιφερειακός Τύπος: Ο ρόλος & η ανάπτυξή του – Πώς προστατευόμαστε από την παραπληροφόρηση» διοργάνωσαν, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και το Επιμελητήριο Δράμας, στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου.

Το Σάββατο (30/03), το Επιμελητήριο Δράμας & η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα “Περιφερειακός Τύπος: ο ρόλος & η ανάπτυξη του, πως προστατευόμαστε από την παραπληροφόρηση”.

Απορρίφθηκε από την κυβέρνηση η τροπολογία που κατέθεσαν Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, υπογεγραμμένη από τους Τομεάρχες Ψηφιακής Πολιτικής, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, Μάριο Κάτση και Νατάσα Γκαρά, σχετική με τη μόνιμη διατήρηση της δημοσίευσης των κρατικών διακηρύξεων στον περιφερειακό και τοπικό Τύπο.

Σειρά ερωτήσεων αλλά και δέσμη προτάσεων για την ενίσχυση των Περιφερειακών ΜΜΕ κατέθεσαν προς τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, κ. Πέτσα, 51 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν πως περισσότερες από 50 εβδομαδιαίες περιφερειακές και τοπικές εφημερίδες έκλεισαν την τριετία 2011-2013, με βασικές αιτίες την οικονομική κρίση και την αδιαφορία των τότε κυβερνήσεων για οικονομική στήριξη και εξασφάλιση πλαισίου υγιούς ανταγωνισμού.

Σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποίησαν ο Αλέξης Χαρίτσης, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μάριος Κάτσης, Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και ο Κυριάκος Αργυρόπουλος, γραφείο Τύπου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ