πανσέληνος

Η ροζ πανσέληνος της 27ης Απριλίου φωτογραφήθηκε από διάφορα σημεία του Νομού Καβάλας πλημμυρίζοντας το διαδίκτυο με φωτογραφίες που εισέπραξαν πολλές θετικές εντυπώσεις. 

Η αντανάκλαση της σελήνης στο λιμάνι της Καβάλας σε μια φωτογραφία του Μάκη Καρολίδη την οποία μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους στο Facebook 

Μία φωτογραφία του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Ελευθερούπολης κάτω από το φως της πανσελήνου δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook δημοσίευσε ο αντιδήμαρχος Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης με τον τίτλο "Άγιος Νικόλαος-Άγιος Νεκτάριος....και η πανσέληνος!!!"

Μπορεί να φέρνει παλίρροιες και αστάθεια στις συμπεριφορές ή την ψυχολογική διάθεση, αλλά η πανσέληνος δεν έπαψε ποτέ να προσφέρει ένα ωραίο θέαμα, «λούζοντας» τον νυχτερινό ουρανό με φως. 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης σας προσκαλεί να περπατήσετε με οδηγό το φως της Πανσελήνου στους δρόμους της αρχαίας πόλης των Αβδήρων...

Τέσσερις εκδηλώσεις στο νομό Καβάλας και άλλες έξι στην υπόλοιπη Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, για την αυγουστιάτικη πανσέληνο ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. 

 

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει κάθε χρόνο την αυγουστιάτικη Πανσέληνο και οργανώνει εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και Μουσεία σε όλη την Ελλάδα.