ομαδικές απολύσεις

Μετά από έξι ώρες ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσαν οι 133 απολυμένοι των Λιπασμάτων.  Διεκδικούν την επιστροφή στην εργασία τους και η υπόθεση αφορά τις πρώτες ομαδικές, μη συμφωνημένες, απολύσεις στη χώρα.

Στο θέμα των απολύσεων 24 εργαζόμενων από τα πετρέλαια της Καβάλας αναφέρθηκε στη διάρκεια της ομιλίας της στη Βουλή ως εισηγήτρια νομοσχεδίου για την αποφυγή φοροδιαφυγής η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου. 

Στην απόλυση 24 εργαζομένων προχώρησε σήμερα Τρίτη 11 Ιανουαρίου η Ενεργειακή Αιγαίου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η εταιρεία «εκτός Πρίνου τέθηκαν όσοι έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια εργαζομένων, περιβάλλοντος και εγκαταστάσεων». Συγκεκριμένα όλη η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: 

Άλλη μια αρνητική πρωτιά για την Καβάλα, ακόμα μια φορά χάρη στην ανεπάρκεια των τοπικών Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Η Energean Oil & Gas θα γίνει η πρώτη εταιρεία που λαμβάνει χρηματοδοτική βοήθεια για να ξεπεράσει τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας, χωρίς να είναι υποχρεωμένη να διατηρήσει έστω τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας.

Για εμπαιγμό των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας από τον Υπουργό Εργασίας, κάνει λόγο η τομεάρχης εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.