Μουσείο Κέρινων Ομοιομάτων Κηπιά

Το κέρινο ομοίωμα του αγαπημένου ηθοποιού Δημήτρη Παπαμιχαήλ ολοκληρώθηκε και παίρνει την θέση του στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη στα Κηπιά Καβάλας. 

Την Κυριακή (21/01) ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, Παναγιώτης Γιαννάκης, επισκέφθηκε το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη στα Κηπιά Καβάλας.

Ένα όμορφο αφιέρωμα στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη, στα Κηπιά Καβάλας, έκανε η Θένια Μυλωθρίδου και το thes.gr.

Ένα νέο βίντεο με τα δημιουργήματα του στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων στα Κηπιά Καβάλας παρουσίασε ο Θεόδωρος Κοκκινίδης.

Ο ιδρυτής του Μουσείου κέρινων ομοιωμάτων στα Κηπιά Καβάλας Θόδωρος Κοκκινίδης, μέσα από Κέντρο Αποκατάστασης, ενημερώνει για την κατάσταση της υγείας του.

Το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων στα Κηπιά Καβάλας που ανήκει στον καταπληκτικό καλλιτέχνη Θεόδωρο Κοκκινίδη επισκέφθηκε ο εικονολήπτης Simon Kranz.

Μετά τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και την Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα και ο θρυλικός Γεώργιος Καραϊσκάκης βρήκε τη θέση του στο … μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη στα Κηπιά Καβάλας, τιμώντας -με τον τρόπο αυτό- τη συμπλήρωση 200 ετών από την Εθνεγερσία του 1821. 
 

Το 2021 που έρχεται  είναι μια επετειακή  χρονιά για την Ελλάδα. Tο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη, μέσα από την δημιουργία, τιμά τους ήρωες του 1821.Πρώτο έργο, το ομοίωμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, βρίσκεται σε εξέλιξη

Ο δημοφιλής ηθοποιός Τομ Χανκς αποτελεί τη νέα προσθήκη στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη στα Κηπιά Καβάλας.

Ο Τόμ Κρουζ γεννημένος το 1962 είναι ένας ηθοποιός με μακρόχρονη πορεία στον χώρο της έβδομης  τέχνης με  πολυάριθμες επιτυχίες.  Το έργο είναι το τριακοστό δημιούργημα του θεόδωρου Κοκκινίδη και τον αποτυπώνει στην ηλικία που βρίσκεται σήμερα

Φυσικά δεν πρόκειται για την ίδια την καλλιτέχνιδα ,αλλά για το κέρινο της ομοίωμα, το οποίο δημιουργήθηκε δια χειρός  Θεόδωρου Κοκκινίδη. Το ομοίωμα της Λατίνας  πόπ σταρ  πήρε την θέση του στο μουσείου κέρινων ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη, και μαγνητίζει τα βλέμματα.

Το κέρινο ομοίωμα του Ιωάννη Καποδίστρια παίρνει την θέση του στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη. Μεγάλος οραματιστής αλλά και ρεαλιστής της εποχής του. Φωτισμένος ,τίμιος, ανιδιοτελής ηγέτης. Ενταγμένος στο πάνθεον των ηρώων της Ελληνικής επανάστασης.

Toκέρινο ομοίωμα της Μελίνας Μερκούρη αποτυπώνοντάς την στην ηλικία των 44 χρόνων είναι το νέο δημιούργημα του Θόδωρου Κοκκινίδη. Στόχος του ήταν  να συνδυάσει χαρακτηριστικά από τρεις περιόδους  της ζωής της.

Συνάντηση με τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα είχε σήμερα ο ιδρυτής του Μουσείου Κέρινων Ομοιωμάτων Θόδωρος Κοκκινίδης. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το θέμα της μεταστέγασης του μουσείου από τα Κηπιά που βρίσκεται σήμερα στην Καβάλα. 

Στις 25 του Μάρτη συμπληρώνονται οχτώ χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του μουσείου κέρινων ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη στα Κηπιά Καβάλας.

Το 1993 ήταν η πρώτη επαφή με την τέχνη των κέρινων ομοιωμάτων .Πάνε 25 χρόνια από τότε που από ένα κομμάτι κερί ,χωρίς καμία γνώση, αλλά με ισχυρή θέληση και πολλή αγάπη ο Θεόδωρος Κοκκινίδης δημιουργούσε το πρώτο κέρινο έργο του. Έφηβος τότε ,αγαπημένος καλλιτέχνης των δεκαέξι χρόνων του ο Michael Jackson.”Black or white” το μεγάλο χιτ που κυκλοφόρησε από το άλμπουμ του Dangerous . 

Το κέρινό ομοίωμα του Daniel Craig ολοκληρώθηκε. Ή αλλιώς το κέρινό ομοίωμα του James Bond ολοκληρώθηκε. Το έργο πήρε την θέση του στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη στα Κηπιά Καβάλας. Ήδη πλήθος επισκεπτών έχουν τραβήξει τις πρώτες selfie με το ομοίωμα του πράκτορα 007 που εντυπωσιάζει με την ζωντάνια, την λεπτομέρεια και την ομοιότητα.