Μεγάλη Παρασκευή

Τη Μεγάλη Παρασκευή (14/04), η φιλαρμονική της Ελευθερούπολης έδωσε την καθιερωμένη συναυλία της στο προαύλιο του Αγίου Νικολάου, μετά την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών.

Τη Μεγάλη Παρασκευή (14/04) στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στη Νέα Ηρακλείτσα, έγινε η αναπαράσταση της αποκαθήλωσης.

Την παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας και εργασίας, από μεγάλους εργοδότες του εμπορίου, καταγγέλλει η Ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) με ανακοίνωσή της και καλεί το αρμόδιο υπουργείο και το Σώμα Επιθεώρησης να παρέμβουν και να προστατέψουν τους εργαζόμενους.

Τη Μεγάλη Παρασκευή (14/04) η φιλαρμονική της Ελευθερούπολης θα δώσει την καθιερωμένη συναυλία της στο προαύλιο του Αγίου Νικολάου, μετά την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών.

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που καταγράφηκαν από ψηλά το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του επιταφίου στην Καβάλα.

 

Πλήθος κόσμου παρευρέθη στην περιφορά του Επιταφίου του Αγίου Νικολάου στους κεντρικούς δρόμους της Καβάλας το βράδυ της Μεγάλης

Μετά από δύο χρόνια υγειονομικής κρίσης και απαγορεύσεων, πλήθος κόσμου βρέθηκε φέτος, Μεγάλη Παρασκευή, στην περιφορά των επιταφίων στις ενορίες της Καβάλας.

Με πολύ κόσμο και παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευή

Στις εκκλησίες της Καβάλας, συρρέουν οι πιστοί την Μεγάλη Παρασκευή για να χαιρετίσουν και περάσουν κάτω από τον επιτάφιο. 

 

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Φιλίπππων Νεαπόλεως και Θάσου Στεφάνου για την Μεγάλη Παρασκευή:

 

Με αρκετό κόσμο στο εξωτερικό των εκκλησιών, χωρίς πομπή πιστών και με μέτρα κατά του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε η περιφορά του επιταφίου στον εξωτερικό χώρο των Ιερών Ναών.

Με αρκετό κόσμο στο εξωτερικό των εκκλησιών, χωρίς πομπή πιστών και με μέτρα κατά του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε η περιφορά του επιταφίου στον εξωτερικό χώρο των Ιερών Ναών. 

 

Στις εκκλησίες έσπευσαν οι Καβαλιώτες για να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο με μάσκες και τηρώντας τα μέτρα κατά του κορωνοϊού. 

 

Μεγάλη Παρασκευή, με τις Ακολουθίες της Αποκαθηλώσεως και του Επιτάφιου Θρήνου να τελούνται στις εκκλησίες της Καβάλας και τις καμπάνες να χτυπούν πένθιμα