Μεγάλη Εβδομάδα

Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης (12/04) η Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Καβάλας, με φόντο το υδραγωγείο της πόλης, παιάνισε πένθιμες μελωδίες από έργα κορυφαίων Ελλήνων και ξένων συνθετών. 

Λιακάδες με 22-25 βαθμούς αλλά και τοπικές μπόρες αναμένονται τη Μεγάλη Παρασκευή, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι η εβδομάδα πριν το Πάσχα (από την Κυριακή των Βαϊων το βράδυ μέχρι το Μ. Σάββατο) και ονομάζεται «Μεγάλη» γιατί τα γεγονότα όπου τελούνται και βιώνονται στους Ιερούς Ναούς είναι κοσμοσωτήρια για τον άνθρωπο.

Η Μεγάλη Τρίτη είναι αφιερωμένη στη μνεία του ιερού Ευαγγελίου, που αναφέρεται στη δριμύτατη καταγγελία του Ιησού κατά των θρησκευτικών αρχηγών του Ισραήλ, των Γραμματέων και των Φαρισαίων και στην παραβολή των δέκα παρθένων.

Μεγάλη Εβδομάδα ή Εβδομάδα των Παθών ή, κατά το επισημότερο, Αγία και Μεγάλη Εβδομάς, ονομάζεται σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο η αμέσως επόμενη εβδομάδα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Στο πλαίσιο της Μεγάλης Εβδομάδας η Φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης στις Καμάρες, τήρησε την παράδοση και παιάνισε πένθιμους

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας τροποποιεί τα δρομολόγια του μέχρι και την Παρασκευή 30 Απριλίου.

Με λίγο κόσμο, σε σχέση τα προηγούμενα χρόνια, στις εκκλησίες εξαιτίας των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού η Ακολουθία του Νυμφίου ανήμερα

Από την Ιερὰ Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται το ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ των Ιερών Ακολουθιών της ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίε

Ο Δήμος Καβάλας, μετά από συνεννόηση με την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, ανακοινώνει ότι την ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής στον Δημοτικό Κοιμητήριο Καβάλας ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη λιτανεία του Επιταφίου εντός του Κοιμητηρίου.