Λέσχη Ορειβασίας Χιονοδρομίας Καβάλας

Μια πανέμορφη και ηλιόλουστη μέρα επιφύλαξε η Κυριακή 16 Ιανουαρίου στους φίλους και τα μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας

Κάτι παραπάνω ξέρανε οι αρχαίοι κάτοικοι αυτού του τόπου που διάλεξαν τον Όλυμπο για κατοικία των Θεών.   Αιώνες τώρα προσπάθησαν πολλοί εισβολείς να το κατακτήσουν αλλά μάταια.

 

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 9η Αναρριχητική-πεζοπορική συνάντηση που διοργανώθηκε στις 10-11-12 Ιουλίου 2020  από τη Λέσχη Ορειβασίας Χιονοδρομίας Καβάλας στο Φαλακρό.

Σε μια εποχή περιβαλλοντικής και οικονομικής κρίσης που αποτέλεσμα της όπως πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν είναι και ο COVID 19, η κυβέρνηση  σε μια πρακτικά κλειστή βουλή λόγω καραντίνας, φέρνει προς ψήφιση  νομοσχέδιο με τίτλο «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας»

Σε αντίθεση με τις καιρικές συνθήκες της προηγούμενης χρονιάς, φέτος η Χειμερινή Συνάντηση που διοργάνωσε ο ΕΟΣ Καβάλας και ο ΣΧΟ Καβάλας, είχε άρωμα και θερμοκρασίες άνοιξης.

Η Λ.Ο.Χ Καβάλας οργανώνει  εξόρμηση στα στενά του Νέστου. Υπέροχη θέα δίπλα στο ποτάμι, στο πετρόχτιστο καλντερίμι που ακολουθεί τις γραμμές του τραίνου. Όμορφη και εύκολη διαδρομή για μικρούς και μεγάλους, σε προστατευόμενη περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους

Ελπιδοφόρα ξεκίνησε η αγωνιστική σεζόν για την Λ.Ο.Χ. Καβάλας που συμμετείχε με δύο αθλητές στον προκριματικό αγώνα Βορείου Ελλάδος  του 13ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αγωνιστικής Αναρρίχησης που πραγματοποιήθηκε στο Αιγίνιο το περασμένο Σάββατο.