Κτηνοτρόφοι

Η περιφέρεια ΑΜΘ διεύθυνση αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής και συγκεκριμένα το τμήμα κτηνιατρικής, διοργανώνει σεμινάριο εκπαίδευσης αιγοπροβατοτρόφων με θέμα: «γενετική βελτίωση αιγοπροβάτων»

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας 19 Φεβρουαρίου 2024, έχουν αρχίσει και συγκεντρώνονται στον Στραυρό Αμυγδαλεώνα.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, θα συναντήσει κτηνοτρόφους και αγρότες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για να συζητήσουν για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είχε ο περιφερειάρχης, Χριστόδουλος Τοψίδης, τη Δευτέρα (29/01).

Συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας ΑΜΘ θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 29 Ιανουαρίου. 

Συνάντηση στην Χρυσούπολη της Καβάλας πραγματοποίησαν την Κυριακή 14 Ιανουαρίου  οι Αγροτικοί και Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης.

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου στις 19.00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, στο κτίριο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στη Χρυσούπολη Καβάλας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν οι κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τη Δευτέρα (13/11), έξω από το κτίριο της περιφέρειας στην Κομοτηνή. Οι κτηνοτρόφοι διαμαρτυρήθηκαν για την πληρωμή μόνο του 70% της βασικής ενίσχυσης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους κτηνοτρόφους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας (13/11), έξω από το κτίριο της περιφέρειας στην Κομοτηνή. Οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για την πληρωμή μόνο του 70% της βασικής ενίσχυσης, και μάλιστα με ανακοίνωση τους, ενημερώνουν και για ένα ψήφισμα τους για το θέμα.

Μετά την πληρωμή μόνο του 70% της βασικής ενίσχυσης προς τους κτηνοτρόφους και τους γεωργούς της χώρας, οι κτηνοτρόφοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εξέδωσαν ανακοίνωση, αναφέροντας πως οι υπεύθυνοι πετάνε το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλον, για τη μη καταβολή όλης της ενίσχυσης. Μάλιστα αναφέρουν πως θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13 Νοεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι, έξω από το κτίριο της περιφέρειας στην Κομοτηνή.

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, για την είσοδο των αμνοεριφίων στο “καλάθι του νοικοκυριού” εν όψει Πάσχα.

«Καλούμε τον υπουργό να αναθεωρήσει άμεσα - Σε αντίθετη περίπτωση σκοπεύουμε να κινηθούμε νομικά προς όλους τους εμπλεκόμενους», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Οι Κτηνοτροφικοί σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με ανακοίνωση τους προς του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εκφράζουν τα παράπονα τους, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “υπάρχουν ακόμα πολλοί κτηνοτρόφοι που πληρούν τους όρους της ΚΥΑ και μένουν ακόμα απλήρωτοι λόγω ΚΑΔ”.

Γεμάτη αστοχίες είναι σύμφωνα με τους εκπροσώπους των κτηνοτροφικών συλλόγων της ΑΜΘ η πληρωμή του Μέτρου 22, που αφορά στην ενίσχυση για αγορά ζωοτροφών. Οι σύλλογοι υπογραμμίζουν πως εκτός από το ότι χάθηκε το timing, ώστε να επωφεληθούν της αγοραστικής αξίας, πολλοί δικαιούχοι έμειναν εκτός και με τη δεύτερη επεξεργασία στις 30 Ιανουαρίου. 

 

Φθίνει η παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος στην Κρήτη όσο αυξάνεται το κόστος και οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ελλείψεις άνω του 50%το επόμενο διάστημα,

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους κτηνοτρόφους ότι σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Για αδικίες στους ενταγμένους στο πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας κάνουν λ

Για παιχνίδια εμπόρων και τεχνητές ελλείψεις κάνουν λόγο κτηνοτρόφοι στη Θάσο. Όπως λένε, οι έμποροι αλλάζουν τιμή ακόμα και την στιγμή που τα παίρνουν από τον κτηνοτρόφο όταν τα φορτώνουν από τη μονάδα.

 

«Μας λένε ότι μας δίνουν χρήματα αλλά δεν τα παίρνουμε. Λένε τη μισή αλήθεια», λέει στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας Νίκος Δημόπουλος σχολιάζοντας τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Δυναμική συγκέντρωση πραγματοποίησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι της Καβάλας, της Δράμας και της Ξάνθης. Συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καπνεργάτη και από εκεί με συνθήμα

Oι Αγροτικοί και Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, σε συνέχεια της μεγάλης αγροτικής κινητοποίησης η οποία έγινε στην Κομοτηνή, θα πραγματοποιήσουν συγκέν

Στην Κομοτηνή συγκεντρώθηκαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. 

 

"Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Θάσου εκφράζει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων που βρίσκονται στα μπλόκα του αγώνα στη Νίκαια της Λάρισας, στο Παγγαίο και σε όλη την Ελλάδα", όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση. 

"Ενώνω τη φωνή μου με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του Δήμου μας, οι οποίοι, μαζί με τους συναδέλφους τους της Περιφέρειας Αν.

«Η συντονιστική επιτροπή Αγροτικών και Κτηνοτροφικών συλλόγων της ΑΜ-Θ, καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, να σταματήσει να υποτιμά τη

«Ο πρωτογενής τομέας της περιοχής της ΑΜ-Θ έχει φτάσει στα όρια του και η κυβέρνηση της ΝΔ σφυρίζει αδιάφορα», δηλώνει η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡ

Την Πέμπτη 10/2 θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

 

Τα διαρκώς διογκούμενα και άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, εξέθεσαν στη βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάνια Ελευθεριάδου τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, στο πλαίσιο ενημέρωσης των θεσμικών εκπροσώπων της Καβάλας.

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβατε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, όπως συνέβαινε και με την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, προσπαθούμε να προσφέρουμε εποικοδομητικά, με λογικές και ρεαλιστικές προτάσεις, για όλα τα θέματα που μας αφορούν και είναι αρμοδιότητάς σας και φυσικά για το στρατηγικό σχέδιο της ΚΓΠ 2021-2027.

Σελίδες