ΚΚΕ ΑΜΘ

O επί σειρά ετών επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ, Χρήστος Τρέλλης, έφυγε από τη ζωή, την Τετάρτη (17/01).

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του αναφέρει τις ερωτήσεις που έθεσε στην κυβέρνηση για την επιστροφή των εργαζομένων που απολύθηκαν από τα πετρέλαια της Καβάλας, ενώ παράλληλα υπενθυμίζει την εκταμίευση δανείου με κρατικές εγγυήσεις από την Energean.

“Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης στα Πανεπιστήμια, δεν είναι οι ανάγκες των φοιτητών και των εργαζομένων σε αυτά. Γι΄ αυτό, είτε ενταχθούν στο ΔΠΘ, είτε παραμείνουν στο ΔΙΠΑΕ τα συγκεκριμένα τμήματα, η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση και η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών θα παραμείνουν”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ ΑΜΘ, για την πιθανή απορρόφηση τμημάτων του ΔΙΠΑΕ από το ΔΠΘ.

“Ένα ακόμα ρεσιτάλ υποκρισίας και αποπροσανατολισμού δίνει η κυβέρνηση με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, όταν προβάλλει ότι η δήθεν αντιμετώπιση της “οπαδικής βίας” μπορεί να γίνει με όλους όσοι ενσαρκώνουν το “ποδόσφαιρο - επιχείρηση”, στο έδαφος του οποίου συγκροτούνται και δρουν επίσημοι και ανεπίσημοι “οπαδικοί στρατοί” για λογαριασμό επιχειρηματικών συμφερόντων”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το ΚΚΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εξέδωσε ανακοίνωση για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καβάλα και στην Ξάνθη.

Το διήμερο (22-23/02) ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης θα επισκεφθεί περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει πως λιμενικοί στο λιμάνι της Κεραμωτής επιτέθηκαν σε ναυτεργάτες κατά την απεργιακή τους κινητοποίηση.

Όλους τους πολίτες καλεί το ΚΚΕ ΑΜΘ να δείξουν αλληλεγγύη στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας μετά τον σεισμό.

Λόγο για τους εργαζόμενους της Olympus Bank κάνει το ΚΚΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Το απόγευμα της Πέμπτης (26/01) στην αίθουσα “Νικόλαος Μάρτης” στην Π.Ε. Καβάλας το ΚΚΕ είχε πολιτική εκδήλωση. Κεντρικός ομιλητής βάσει προγράμματος θα ήταν ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, όμως λόγω της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης δεν επισκέφθηκε τελικά την Καβάλα.

Τη διήμερη περιοδεία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη την Παρασκευή και το Σάββατο σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή επιτροπή ΑΜΘ του ΚΚΕ.

Ερώτηση προς το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης έθεσε το ΚΚΕ για την καθυστέρηση πλήρους καταβολής του Βοηθήματος Οικογενειακής και Επαγγελματικής Αυτοτέλειας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού στα στελέχη του Στρατού Ξηράς και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ ΑΜΘ με αφορμή τις εκδηλώσεις της “Εβδομάδας Ψυχικής Υγείας”.

«Έχουν δίκαιο πέρα για πέρα οι γονείς και οι μαθητές που διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη συντριπτική πλειοψη

Την αντίδρασή του εκφράζει το ΚΚΕ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για το νομοσχέδιο αναδιάρθρωσης των λαϊκών αγορών.

Η Επιτροπή Περιοχής ΑΜΘ του ΚΚΕ εκφράζει την συμπαράσταση της στον αγώνα των επικουρικών και συμβασιούχων εργαζομένων στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αν

Σε μια περίοδο που τα Νοσοκομεία και όλες οι δημόσιες δομές Υγείας δέχονται έντονη πίεση από τα αυξανόμενα κρούσματα της πανδημίας και αφού η κυβέρνηση όλους τους προηγούμενους μήνες δεν έκανε τίποτα για να τις θωρακίσει, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή ΚΚΕ Αντολικής Μακεδονίας Θράκης.