καλάθι του νοικοκυριού

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, για την είσοδο των αμνοεριφίων στο “καλάθι του νοικοκυριού” εν όψει Πάσχα.

Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα διαρκέσει το "καλάθι του νοικοκυριού", δήλωσε μιλώντας στον «ΣΚΑΪ 100,3» ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι θα κατατεθεί σχετική διάταξη για την επέκταση του μέτρου. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι, όπως έγινε τα Χριστούγεννα, θα υπάρξει και «πασχαλινό καλάθι» και «καλάθι του νονού».

Τα είδη που θα περιέχει το "Καλάθι της Σαρακοστής" γνωστοποίησε το πρωί της Πέμπτης (16/02) ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Στην προσθήκη νέων προϊόντων στο καλάθι του νοικοκυριού προχωράει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και από τα 51 είδη που περιλαμβάνει σήμερα το καλάθι θα φτάσει στα 60. 

Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένονται δύο νέα καλάθια καταναλωτή, εκείνο του φούρνου και του κρεοπωλείου.

Έρχονται δύο νέα καλάθια για τους καταναλωτές, αυτά του φούρνου και του κρεοπωλείου. Τι θα περιλαμβάνουν; Μέσα Ιανουαρίου αναμένεται να «εμφανιστούν» στην αγορά.

Πρόστιμα 50.787 ευρώ σε 5 αλυσίδες για 13 προϊόντα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ο Χρήστος Δαραμήλας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.), επισημαίνει ότι είναι λάθος ο τρόπος που το υπουργείο Ανάπτυξης επέλεξε να «εντάξει» τους διαβητικούς στο «καλάθι του νοικοκυριού»

Διευρυμένο με τέσσερις νέες κατηγορίες (γαλοπούλα, μοσχάρι, σοκολάτες και βασιλόπιτα ή τσουρέκι) είναι το εορταστικό «καλάθι του νοικοκυριού» που ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Από την προσεχή Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στο «καλάθι του νοικοκυριού» προστίθενται νέες κατηγορίες προϊόντων που αφορούν τους καταναλωτές ειδικών κατηγοριών.

Σε νέες μειώσεις έως -18,1% προχώρησαν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ στο «καλάθι του νοικοκυριού» για την 4η εβδομάδα, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης.