Φωτογραφία

Tο Σάββατο 30 Μαρτίου, o Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας, θα παρουσιάσει τη φωτογραφική εργασία του Αλέξανδρου Ζαφειρίδη με τίτλο “So Much Love” η οποία αποτελείται από αναλογικές και ψηφιακές φωτογραφίες που έγιναν από το 2017 μέχρι το 2020 στη Θεσσαλονίκη.

Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας και ο δημιουργικός χώρος Nekubi θα φιλοξενήσουν στην Καβάλα την έκθεση φωτογραφίας του “Photometria International Photography Festival”, με τίτλο “Emerging Roots”. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, στις 20:00.

Μία φωτογραφία του Δημήτρη Σαλτογιάννη μας ταξιδεύει στο παρελθόν της πόλης της Καβάλας.

Το βραβείο συνοδευόταν και από το χρηματικό έπαθλο των 2.000 ευρώ για την φωτογραφική του δουλειά με τον τίτλο «Η τελευταία κοινότητα».

Τις αντιφάσεις του τοπίου, όπου μια παραθαλάσσια πόλη έχει «προικιστεί» με δυο εργοστάσια, τονίζει με φωτογραφία και σχόλιό του ο Γιώργος Κουτσογιαννάκης.

Μία φωτογραφία μας ταξιδεύει στο παρελθόν της πόλης της Καβάλας, όταν οι άνθρωποι ήταν περισσότεροι από τα αυτοκίνητα στους δρόμους.

Στους φιναλίστ του διαγωνισμού Athens Photo World βρίσκεται ο Καβαλιώτης φωτογράφος Αντώνης Πασβάντης με το project "The last community".

Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας θα διοργανώσει για μία ακόμη χρονιά, ένα εισαγωγικό σεμινάριο φωτογραφίας για νέους φωτογράφους.

Με μια φράση του Οδυσσέα Ελύτη μοιράστηκε στο Facebook ο Γιάννης Ρενόπουλος την Πανσέληνο, ή αλλιώς το «Φεγγάρι του Ελαφιού» πλάι στη νησίδα των Κοινύρων.

Ο βουλευτής Σερρών της “Ελληνικής Λύσης” Κωνσταντίνος Μπούμπας, έθεσε ερωτήσεις προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τις αλλαγές στις λήψεις των φωτογραφιών της αστυνομικής ταυτότητας, οι οποίες θα λαμβάνονται στις αρχές έκδοσης είτε θα τις προσκομίζει ο ενδιαφερόμενος, έχοντας κάνει χρήση της εφαρμογής myFoto gov.

Το Σάββατο (08/04) θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Photometria International Photography Festival, με τίτλο “Looking for the Light”, με τον Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας και τον δημιουργικό χώρο nekubi να φιλοξενούν την έκθεση στην Καβάλα.

Μία ασπρόμαυρη φωτογραφία της Lee Miller μας ταξιδεύει στο παρελθόν της πόλης της Καβάλας.

Την Τετάρτη (22/03) στο Κέντρο επιχειρηματικής και πολιτιστικής ανάπτυξης στη Δημοτική αγορά, η Καβαλιώτισσα φωτογράφος Κατερίνα Δαούλκα μίλησε για το αποτελεσματικό branding και τον ρόλο της φωτογραφίας για την ενίσχυση μιας επιχείρησης.

Μία ασπρόμαυρη φωτογραφία της Lee Miller μας ταξιδεύει στο παρελθόν της πόλης της Καβάλας.

 

Μία πολύ όμορφη φωτογραφία τραβηγμένη από το ύψος της Αμφίπολης καταφέρνει να μας δείξει δύο νομούς μαζί (Σερρών και Δράμας), καθώς δείχνει τον Τύμβο Καστά και το όρος Φαλακρό.

Ο Σάββας Τσίγκας με την φωτογραφική του ματιά και τις πολύ ωραίες εικόνες του, μας ταξ

Ολοκληρώθηκε, με τη διαδικασία των κρίσεων του φωτογραφικού υλικού από την αρμόδια επιτροπή, ο διαγωνισμός φωτογραφίας με θεματική «Δημοτική Αγορά Καβάλας – 30 χρόνια λειτουργίας», που διοργανώθηκε από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» και τον Δήμο Καβάλας, από τις 15 Ιουλίου έως και τις 9 Νοεμβρίου 2022.

Μία σπάνια φωτογραφία της Καβάλας από το 1853 δημοσίευσε το πρωί του Σαββάτου 2 Ιανουαρίου στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Καβαλιώτης φωτογράφος Στράτος Καλαφάτης στέλνοντας ταυτόχρονα τις ευχές του για μια καλή χρονιά στους συντοπίτες του

Την φωτογραφία που θεωρείται η πρώτη φωτογραφική αποτύπωση της Καβάλας ανάρτησε στο facebook ο Καβαλιώτης φωτογράφος Στράτος Καλαφάτης που ζει στη Θεσσαλονίκη. 

Ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» σε συνεργασία με την Christine Olga Smith διοργανώνουν την έκθεσ

Με αφετηρία το βορειότερο λιμάνι του Αιγαίου, την Καβάλα, την πόλη όπου μεγάλωσε και έμαθε τη θάλασσα, ο Στράτος Καλαφάτης φωτογράφισε τους υδάτινους δρόμους του πελάγους και η εργασία του αυτή αποτυπώθηκε στο βιβλίο του «Αρχιπέλαγος» και στην ομώνυμη έκθεση

Ο Δήμος Καβάλας σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό φωτογραφίας «Πολιτιστική Κληρονομιά Αλιευτικών Περιοχών» που υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου CHERISH του Eυρωπαϊκού Προγράμματος Διαπεριφερειακής Συνεργασίας Interreg Europe.

Για μια ακόμη φορά σκοτάδι πυκνό επικρατούσε στην επαρχιακή οδό Καβάλας - Παλιού από την ακτή Τόσκα μέχρι την ακτή Μπάτη λόγω βλάβης στις κολώνες ηλεκτροφωτισμού.

Σελίδες