φάρμακα ελλείψεις

Ελλείψεις παρατηρούνται σε φάρμακα και στην Καβάλα, ιδιαίτερα στα οικονομικά. Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, Σίσσυ Ρακιντζή, σημείωσε πως συνεχίζουν τις παρεμβάσεις τους για να εξαλειφθεί το πρόβλημα.

Το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης της φαρμακευτικής δαπάνης φέρνει και πάλι στο τραπέζι των συζητήσεων ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), ζητώντας από την πολιτεία να αυξήσει σταδιακά τη φαρμακευτική δαπάνη ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των Ελλήνων ασθενών και να μην στηρίζεται υπέρμετρα στον τρίτο άτυπο πυλώνα χρηματοδότησης, δηλαδή στη φαρμακοβιομηχανία.

Αναρτήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) ο ενημερωτικός πίνακας για τους πολίτες, μέσω του οποίου θα μπορούν να βρουν εμπορικές ονομασίες γενόσημων ή πρωτότυπων φαρμακευτικών σκευασμάτων, τα οποία αντικαθιστούν όσα είναι σε έλλειψη από τα ράφια των φαρμακείων.

«Δίνουμε αγώνα με κάτι που δεν μπορούμε να νικήσουμε. Προσπαθούμε όσο μπορούμε κατά περίπτωση» δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Δαγρές