ΕΝΦΙΑ

Λήγει σήμερα (29/02) η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, με όσους είναι εκπρόθεσμοι να καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο ισόποσο με την αξία των τελών.

Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% για όσους ασφαλίζουν τα ακίνητά τους και την αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για οικογένειες μισθωτών και συνταξιούχων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων φορολογικών μέτρων το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού του 2024.

Επίσης αύριο τελευταία ημέρα για την καταχώρηση των παραστατικών λογαριασμών φυσικού αερίου για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης. 

«Οι πολίτες της Π.Ε. Καβάλας κλήθηκαν να πληρώσουν το 2018 βεβαιωμένο ΕΝΦΙΑ ύψους 27.743.187 ευρώ, ενώ το 2022 οι βεβαιωμένες οφειλές ΕΝΦΙΑ πέφτουν κατακόρυφα στα 17.905.164,45 ευρώ», όπως κάνει γνωστό ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης.

Σχεδόν 18 εκατομμύρια ευρώ θα χρειαστεί να καταβάλλουν οι Καβαλιώτες για τον φετινό ΕΝΦΙΑ. Για τον συγκεκριμένο φόρο οι Καβαλιώτες κατέβαλαν:

Στην εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, προχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σχετικά με δημοσιεύματα του τελευταίου 24ώρου, τα οποία αναφέρονται στην πρόσφατη τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών για το Ε9 και μιλούν για «παγίδα για έξτρα ΕΝΦΙΑ» και για «τοκισμένο ΕΝΦΙΑ», το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει τα εξής:

Τη διαχείριση του ΕΝΦΙΑ από την Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία θα καθορίζει το πόσο υψηλός ή χαμηλός θα είναι ο φόρος, προτείνει ο πρόεδρος της ΝΔ σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις του κόμματος του από τη ΔΕΘ

Ιδιοκτήτης ακινήτου στην οδό Μιαούλη στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας στην Καβάλα χάρισε μια κατοικία στον Δήμο Καβάλας, προκειμένου να απαλλαγεί από το δυσβάσταχτο φορτίο της ετήσιας φορολόγησης μέ