ΔΟΕ

Την αντίδραση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος προκάλεσε η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα την οποία φέτος δεν θα τιμηθεί η εξέγερση του Πολυτεχνείου σε δημοτικά και νηπιαγωγεία.

Στάσεις εργασίας για τις ώρες που έχουν προγραμματιστεί οι εξετάσεις  της Ελληνικής Pisa κήρυξαν τα κορυφαία συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ για την Τετάρτη 10 Μαΐου.

"Είναι φανερό ότι η Διεύθυνση ΠΕ Καβάλας εξάντλησε τη γραφειοκρατική της αυστηρότητα στην περίπτωση της εκπαιδευτικού, παραβλέποντας το γεγονός της υποστελέχωσης του ειδικού νηπιαγωγείου" λέει η ανακοίνωση της ΔΟΕ.

Ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς απευθύνει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος σε μια προσπάθεια να ενημερώσει για την αξιολόγηση στην οποία προχωρεί η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας. 

Νέα κινητοποίηση προανήγγειλε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) για την Πέμπτη, 21 Απριλίου. Ζητά την απόσυρση της πρότασης της κυβέρνησης για πρόσληψη αναπληρωτών την ερχόμενη χρονιά, καθώς και των διατάξεων που αφορούν το νέο ελάχιστο αριθμό νηπίων στα νηπιαγωγεία.