δίπλωμα οδήγησης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι πρωτοπόρος στον αγώνα για την εξάλειψη των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων στους δρόμους έως το 2050, προτείνοντας μια σειρά καινοτομιών στην έκδοση άδειας οδήγησης.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση νέας άδειας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου

Όσοι έβγαλαν δίπλωμα μετά τις 19 Ιανουαρίου 2013 και έλαβαν το δίπλωμα νέου τύπου σε πλαστική κάρτα, θα πρέπει να το ανανεώσουν ξανά το 2028, όταν και λήγει η ισχύς τους.

Έναν άνδρα ελληνικής καταγωγής συνέλαβαν τα ξημερώματα του Σαββάτου σε οικισμό του Δήμου Παγγαίου. Οδηγούσε μεθυσμένος ενώ δεν είχε και δίπλωμα οδήγησης.

Συνελήφθη το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 το πρωί, στην Εγνατία ΟδόΚαβάλας - Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας

Ριζικές αλλαγές στη διαδικασία απόκτησης διπλώματος οδήγησης φέρνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών το οποίο παρουσίασε ο υπουργός Κώστας Καραμανλής

Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής, οι πολίτες στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας, θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για αντικατάσταση του εντύπου άδειας οδήγησης,

Λύση στο πρόβλημα των θεωρητικών εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης βρέθηκε για την Π.Ε. Καβάλας καθώς όπως έγινε γνωστό αυτές θα πραγματοποιούνται και την Πέμπτη πέρα από την καθιερωμένη μέρα της Παρασκευής.

Συνελήφθη βραδινές ώρες της 8/9-11-2019, στην Εγνατία Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, 21χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Συνελήφθη την Κυριακή 20-10-2019 το απόγευμα, στην Παλαιά Εθνική  Οδό Καβάλας - Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου, 44χρονος ημεδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης

Συνελήφθη βραδινές ώρες της 15/16-4-2019, στην Εγνατία Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, 25χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Συνελήφθη, την 8-2-2019 το μεσημέρι, στη Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκη - Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου, 20χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.