Δήμος Σαμοθράκης

Από την πρώτη στιγμή της διακοπής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος είχε επικοινωνία με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Όταν πρόκειται να διορίσει στη θέση του διευθυντή γραφείου υπουργού "άριστο" χωρίς πτυχίο ή να τοποθετήσει επικεφαλής της ΕΡΤ τον πρώην διευθυντή του γραφείου τύπου της ΝΔ, το "επιτελικό κράτος" εν

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, Θανάση Βίτσα, καθώς και με τους υποψήφιους Δημάρχους Γιώργο Χανό και Νίκο Γαλατούμο, προκειμένου να ενημερωθεί για τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της οικονομικής εξυγίανσης του Δήμου Σαμοθράκης αποτελεί η τελευταία εξόφληση παλιών υποχρεώσεων του δήμου Σαμοθράκης ύψους 377.372,08 ευρώ.

Μια κατάσταση που ισοδυναμεί με χρεοκοπία αντιμετωπίζει εδώ και καιρό ο Δήμος Σαμοθράκης ο οποίος πλέον δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του νόμου (και των δανειστών) για το έτος 2016.

Μεγάλη κόντρα ξέσπασε μετά την ανακοίνωση του Δήμου Σαμοθράκης η οποία αναφερόταν στις αποφάσεις του περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη για απένταξη δύο μεγάλων έργων από το ΕΣΠΑ. Στην ανακοίνωση του Δήμου απάντησε η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας ΑΜΘ.