διάστημα

Το Orion βρέθηκε κατά τη διάρκεια της τροχιακής του κίνησης στο πιο απομακρυσμένο σημείο που έχει φτάσει ποτέ ένα διαστημόπλοιο που κατασκευάστηκε για να μεταφέρει ανθρώπους στο Διάστημα.

Η συγχώνευση δύο γαλαξιών προκάλεσε τη δημιουργία μιας εντυπωσιακής κυκλικής κοσμικής δομής που αποτελείται κυρίως από άστρα την οποία εντόπισε και φωτογράφισε το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble.

Ο Τζον ΜακΦολ θα είναι ο πρώτος ΑμεΑ αστροναύτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.

Η επιτυχής προς το παρόν εξέλιξη της αποστολής Artemis I κάνει τα στελέχη της NASA ιδιαίτερα αισιόδοξα με αποτέλεσμα να δηλώνουν ότι άνοιξε ο δρόμος όχι μόνο της επιστροφής του ανθρώπου στη Σελήνη αλλά της μόνιμης παραμονής του αυτή τη φορά εκεί.

Εντυπωσιακή είναι η φωτογραφία της Θάσου όπως αυτή φαίνεται από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Τα πλοία βρίσκονται ακινητοποιημένα στο Σουέζ παρακολουθώντας εκ του σύνεγγυς το θρίλερ που εξελίσσεται στη Διώρυγα με την προσπάθεια ευθυγράμμισης του Ever Given.

Η μεγάλη δασική πυρκαγιά που μαίνεται από την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 στην Κορινθία συνεχίζει το καταστροφικό της έργο και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 23/07, ενώ η καμμένη έκταση είναι πλέον ορατή από το Διάστημα.