απάτες

Εξιχνιάστηκαν 8 υποθέσεις απατών τετελεσμένες και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας, της Ασπροβάλτας και της Ξάνθης.

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου 2024 δύο άνδρες, μέλη σπείρας που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών.

Στους ρυθμούς της «Black Friday» οι καταναλωτές που κάνουν την έρευνα αγοράς τους και αναζητούν προσφορές στο διαδίκτυο ή και στα φυσικά καταστήματα. Η Black Friday έρχεται και όπως κάθε χρόνο κρύβει ευκαιρίες και παγίδες.

Την προσοχή των κατοίκων της Παναγίας στη Θάσο εφιστά με ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, Βαγγέλης Καρτάλης.

Την Τετάρτη (20/09) συνελήφθη από αστυνομικούς στην Καβάλα, μία αλλοδαπή γυναίκα, η οποία παραλάμβανε χρήματα από θύματα εξαπάτησης.

Εξιχνιάστηκαν 3 υποθέσεις απατών, που διαπράχθηκαν σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Ξάνθης, του Διδυμοτείχου και της Κατερίνης.

Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου 2023 ένας άνδρας ελληνικής καταγωγής, μέλος σπείρας που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών.

Εξιχνιάστηκαν 7 υποθέσεις απατών τετελεσμένων και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν σε βάρος ηλικιωμένων κυρίως ημεδαπών σε περιοχές της Λάρισας, του Βόλου, της Καβάλας, της Λαμίας, της Αλεξανδρούπολης, της Κομοτηνής και των Ιωαννίνων.

Προγραμματισμένες ενημερωτικές διαλέξεις από αστυνομικούς με θέμα την προστασία των πολιτών από απάτες, θα πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Νέες προειδοποιήσεις για κακόβουλες ενέργειες παραπλανητικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας απεύθυνε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προς τους πολίτες, καλώντας τους να σβήνουν τα σχετικά mail.

Η ΔΕΔΑ εφιστά την προσοχή των πολιτών για την αποφυγή εξαπάτησής τους από επιτήδειους οι οποίοι προφασίζονται συνεργασία με τη ΔΕΔΑ προκειμένου να αναλάβουν εργασίες που σχετίζονται με την εσωτερική εγκατάσταση του φυσικού αερίου με σκοπό την αποκόμιση προσωπικού οφέλους.

Διαφορετικά τεχνάσματα αναλόγως με τις υπηρεσίες που προσέφερε το κάθε θύμα χρησιμοποίησαν οι δράστες για να αποσπάσουν μεγάλα ποσά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών σε Καβάλα και Δράμα.

Στο στόχαστρο επιτήδειων βρίσκονται στο τελευταίο διάστημα ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων και ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων οι οποίοι καταφέρνουν να αποσπάσουν σημαντικά χρηματικά ποσά από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

H Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης των πολιτών που καταγγέλλονται το τε