απαγόρευση αλιείας

Μέτρα για την ασφάλεια των λουομένων και την αποφυγή ατυχημάτων κατά τη θερινή περίοδο, λαμβάνει το Λιμεναρχείο Καβάλας. Έτσι απαγορεύει την επαγγελματική και ερασιτεχνική αλιεία σε συγκεκριμένα σημεία στην Αμμόγλωσσα της Κεραμωτής, αλλά και την προσόρμιση και αγκυροβολία πλοίων αναψυχής.

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη, απαγορεύεται από 15 Απριλίου μέχρι 30 Μαΐου 2021 η εν

Το τμήμα Αλιείας της ΠΕ Ξάνθης εξέδωσε ανακοίνωση για απαγόρευση αλιείας στους ποταμούς Νέστο, Κόσυνθο, Κομψάτο, στους παραποτάμους τους και στα λοιπά εσωτερικά ύδατα της Π.Ε. Ξάνθης , λόγω αναπαραγωγής αλιευμάτων.

Μέχρι τις 15 Μαΐου απαγορεύεται η αλιεία καραβίδας σε λίμνες και ποταμούς της επικράτειας. Σύμφωνα με την ανακοίνωσης της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της περιφέρειας ΑΜΘ, η απαγόρευση αλιείας είναι επιβεβλημένη για την προστασία της αναπαραγωγής της αυτόχθονης καραβίδας του γλυκού νερού

Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την υπ'αρίθμ.: Δ1α/ΓΠ.οικ.25770/17-4-2020 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 1473Β') παρατείνεται η ισχύς της υπ'αρίθμ.: Δ1α/ΓΠ.οικ. 19420/18-3-2020 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 931Β') έως 20-5-2020.

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καβάλας, απαγορεύεται από 25 Απριλίου μέχρι  30 Μαΐου 2019   η ενάσκηση της επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδροβίων ζώων, με κάθε μέσο και εργαλείο, στα εσωτερικά νερά (ποταμούς, παραπόταμους, χείμαρρους, ρυάκια, και λοιπούς υδάτινους σχηματισμούς) για την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων

Από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ειδικότερα από την Διεύθυνση  Αγροτικής Οικονομίας ανακοινώνεται ότι:  Σύμφωνα με το ΒΔ 142/71( ΦΕΚ Α’49) απαγορεύεται σε όλες τις λίμνες και τα ποτάμια της Επικράτειας, η αλιεία πέστροφας από 1ης Νοεμβρίου κάθε έτους μέχρι 15η Φεβρουαρίου του επόμενου έτους. 

Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, απαγορεύεται η αλιεία με κάθε αλιευτικό εργαλείο από 1η έως 31η Μαΐου 2018, στη θαλάσσια περιοχή που οριοθετείται: από δυτικά, ξεκινώντας από την ευθεία που ορίζεται από τα στίγματα Α και Α΄ και κατευθυνόμενοι περιμετρικά νοτίως της νήσου Θάσου

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καβάλας, απαγορεύεται από 15 Απριλίου μέχρι 30 Μαΐου 2018 η ενάσκηση της επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδροβίων ζώων, με κάθε μέσο και εργαλείο, στα εσωτερικά νερά (ποταμούς, παραπόταμους, χείμαρρους, ρυάκια, και λοιπούς υδάτινους σχηματισμούς)