άνοιγμα σχολείων

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι η διενέργεια self-test πριν την επιστροφή στις αίθουσες.

Το υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε 14 ερωτήσεις και απαντήσεις, σχετικά με τα μέτρα προστασίας και το πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων για τη φετινή χρονιά. Ταυτόχρονα, επισημαίνει το υπουργείο, «δεν υπάρχει σημαντικότερο μέτρο προστασίας στο σχολείο από το ίδιο το εμβόλιο. 

Μετά την εστίαση σειρά παίρνουν τη Δευτέρα 10/5 τα σχολεία -νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια- με την υποχρέωση των αυτοδιαγνωστικών τεστ δυο φορές την εβδομάδα για μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζομενους στις σχολικές μονάδες.

Την ανησυχία τους για το άνοιγμα των σχολείων χωρίς καμία ουσιαστική λήψη μέτρων όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν εκφράζουν οι καθηγητές της Καβάλας σε ανακοίνωση που εξέδωσαν με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει μετά τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία τα γυμνάσια και τα λύκεια το επόμενο διάστημα.

Πρόωρο και επιπόλαιο κρίνει το άνοιγμα των σχολείων ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Πρίνου Θάσου λόγος για τον οποίο συνιστά στους γονείς να μην στείλουν τα παιδιά τους τη Δευτέρα στις σχολικές αίθουσες αν δεν προκύψουν τα στοιχεία με την εξέλιξη των κρουσμάτων από την εορταστική περίοδο.

Πολύ μεγάλες είναι οι ευθύνες που αναλαμβάνει η διοίκηση του Δήμου, πέραν αυτών που της αναλογούν, για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, μετά τις ραδιοφωνικές διαβεβαιώσεις του Δημάρχου ότι όλα γίνονται σωστά

Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η απόφαση για το άνοιγμα δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων στις 7 Σεπτεμβρίου. Στην ίδια απόφαση προβλέπεται ότι οι εξετάσες για τους μετεξεταστέους θα διεξαχθούν από την 1η έως τις 10/9