Τη 2η θέση κατέλαβαν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Λιμένα στον Πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής που διοργάνωσε η COSMOTE ο WRO Hellas, στο κλειστό γήπεδο Γαλατσίου στην Αθήνα. Οι μαθητές του Λυκείου Ελευθερούπολης κατάφεραν να διακριθούν ανάμεσα σε 2.000 συμμετοχές. 

 

Πρόκειται για ρεκόρ συμμετοχών με μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, με τη συμμετοχή των παιδιών να αυξάνεται πάνω από 60% μέσα σε έναν χρόνο.   

 

.   

Το παρών στον διαγωνισμό έδωσαν ο κ. Νίκος Παππάς, Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και ο κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, Δήμαρχος Γαλατσίου ενώ την έναρξη κήρυξε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. 

 

 

Οι νικητές του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019

Στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019, συναγωνίστηκαν 1.976 μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου σε 431 ομάδες από όλη την Ελλάδα.   

Από τις ομάδες Δημοτικού οι ομάδες που νίκησαν: 

  • Στην κατηγορία με θέμα «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά στην ανάπτυξη των νησιών», οι: «4 στοιχεία», «EnergyKids», «MindersMini3».
  • Στο «Ποδόσφαιρο 2x2», οι: «SakkasAcademy1» & «RobotakiaΠρωταθλητές», «SakkasRobotBoys& «Robospecialists1», «Robotakia-Barcelona» & «RobotFC».
  • Στην παράλληλη κατηγορία  «Εποικισμός του Άρη», οι: «Robo8o», «ΒoomKaboomJunior», «Εξωγήινο Έπος».
  • Καιστηνπαράλληληκατηγορία“STORIES OF TOMORROW” οι: «MarsAgrotica», «Vytina Robotics», «Robotakia Martians».

 

Στη βαθμίδα του Γυμνασίουνικήτριες ομάδες ήταν:

·      Στην κατηγορία «Οι δρόμοι του κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα», οι: «Robomasters», «Αλγόριθμος», «TeamworkDream».

  • Στην παράλληλη κατηγορία «Πρωτέας» οι:«ROBOT3», «Εv3 Builders», «RoboEagles».

Στην κατηγορία του Λυκείου με θέμα “SmartCities”, πρώτες ομάδες αναδείχθηκαν οι «EuropeanCitizens», «ΙΟΤΟCITY», «CreativeDestruction», ενώ στην πιλοτική κατηγορία «Δίαθλο+1», για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείουνικητές αναδείχτηκαν οι: «SalaminaRacers», «PMGLP2», «SmartRobotsΠεύκης».

 

Μάλιστα ο φετινός διαγωνισμός φιλοξένησε και παιδιά Νηπιαγωγείου, που μέσα από τη μη διαγωνιστική κατηγορία με θέμα «Μια βόλτα στην πόλη μου» δημιούργησαν τον πρώτο τους αλγόριθμο, παρουσιάζοντας παράλληλα τα αξιοθέατα του τόπου τους.

Με την ολοκλήρωση των διαγωνισμών, ο WROHellasμε την υποστήριξη της COSMOTE,  αναλαμβάνει επίσης την ψηφιοποίηση των έργων των παιδιών, τα οποία μετατρέπονται από την επιστημονική επιτροπή του διαγωνισμού σε ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά σενάρια, για την εκπαίδευση των επόμενων ομάδων.