Το ντουέτο "δίαυλος" ιδρύθηκε αυθόρμητα χάρη στην συνάντηση δύο φίλων και συναδέλφων, και μέσα από την ανάγκη τους να πειραματιστούν και να αυτοσχεδιάσουν βάσει της μουσικής τους παράδοσης και των μουσικών τους βιωμάτων.

Και τα δύο μέλη του, Αλέξης Μιχαηλίδης και Γιώργος Θεοδωρόπουλος, έχουν την πεποίθηση, πως μέσα μας γίνονται δεκτά πρώτα τα ακούσματα που υπάρχουν κατά κάποιον τρόπο ήδη στην ψυχοσύνθεσή μας και εν συνεχεία υποδεχόμαστε τα άλλα ήδη μουσικής ως συνέχεια και ως συμπλήρωμα.

Βάσει αυτής της θεώρησης θα παίξουμε μουσική ερχόμενη από τους τόπους μας, δηλαδή βασισμένη στα παραδοσιακά μας ακούσματα και επίσης μουσική την οποία έχουμε βιώσει ως ακαδημαϊκοί σπουδαστές και επαγγελματίες εκτελεστές, δηλαδή λόγια μουσική του Δυτικού Πολιτισμού.

Με αυτόν τον τρόπο θα προσπαθήσουμε να φέρουμε κοντά στο αισθητήριο του κάθε ακροατή μία ποικιλία ακουσμάτων, οικείων και μη, και θα τον καλέσουμε να τα "υποδεχτεί", είτε γνωστά είτε άγνωστα, με την ίδια δεκτικότητα.

Α. Μιχαηλίδης / Γ. Θεοδωρόπουλος

 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

ΚΛΑΡΙΝΕΤΟ, ΜΠΑΣΟ ΚΛΑΡΙΝΕΤΟ

Σπούδασε κλαρινέτο στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη του Κοσμά Παπαδόπουλου. Με υποτροφίες από το Ι.Κ.Υ και το Nuffic συνέχισε τις σπουδές του στο Conservatoire Royal de Musiquede Mons (Βέλγιο) με τον Ronald Van Spaendonck και στο Conservatorium Maastricht (Ολλανδία) με τον Leo Van Tol.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ειδικεύτηκε στο μπάσο κλαρινέτο παρακολουθώντας μαθήματα με τους Harry Sparnaay και Jean-Marc Volta.

Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα με τους Petko Radev, Aurelian Popa,  Bela Kovacs, Florent Heau, Armand Angster και τους Ensemble Modern of Frankfurt.

Απέσπασε Γ΄βραβείο στο διαγωνισμό Jeunesses Musicales (Ρουμανία -1996) και Β΄βραβείο στο 2οΔιεθνή Διαγωνισμό Γαλλικής Μουσικής (Βουλγαρία -1998).

Έχει δώσει ρεσιτάλ στα πλαίσια διεθνών φεστιβάλ όπως το Ohrid International Festival  και τοMasters On Stage in Amsterdam.

Ως σολίστ  έχει συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, ερμηνεύοντας το κοντσερτίνο για κλαρινέτο και ορχήστρα “RareSugar” του Nigel Westlake, σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση. 

Έχει συμπράξει με  ορχήστρες όπως Sani International Festival Orchestra, Walter Boeykens Clarinet Choir, Κρατική ΟρχήστραΑθηνών, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Ορχήστρα των Χρωμάτων και την Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής.Από το 2010 ως και το 2013 ήταν μέλος της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της Ε.Ρ.Τ.  Από το 2014 συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική σκηνή.

 

 

Γιώργος Θεοδωρόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979.

Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές στο πιάνο σε ηλικία 7 ετών στο Εθνικό Ωδείο απ' όπου έλαβε και Πτυχίο Αρμονίας.

Το 2003 έλαβε πτυχίο πιάνου με καθηγήτρια την Ναταλία Μιχαηλίδου και έναν χρόνο αργότερα έλαβε δίπλωμα όμποε υπο τον Καθηγητή Ευάγγελο Χριστόπουλο με Άριστα παμψηφεί.

Συνέχισε τις σπουδές του στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας υπό τον Καθηγητή Chr.Schneider.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια όμποε και μουσικής δωματίου με διακεκριμένους καθηγητές όπως ο L. Hadady, ο Th. Indermuehle και ο I. Goritzky.

Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες με όλες τις μεγάλες ορχήστρες της Αθήνας και είναι τακτικός συνεργάτης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.