Την υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση του Δήμου Θάσου θέτει και επισήμως με ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Θεοδωρίδης ο οποίος ηγείται του συνδυασμού «Δημοτική Ενωτική Θασιακή Κίνηση». 

 

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: 

 

 

Αγαπητές Συνδημότισσες, Αγαπητοί Συνδημότες, 

 

Η αγάπη μου για τη Θάσο και η ανάγκη για συσπείρωση όλων των συνδημοτών μας σε ένα κοινό όραμα για μια συμμετοχική, δημιουργική τοπική κοινωνία, με οδήγησαν μετά από ώριμη σκέψη να πάρω την απόφαση να διεκδικήσω την ψήφο σας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές για τον Δήμο της Θάσου ως επικεφαλής μιας νέας ανεξάρτητης και αδέσμευτης δημοτικής παράταξης της «Δημοτικής Ενωτικής Θασιακής Κίνησης». 

    Δυστυχώς η Θάσος, αν και ευλογημένος τόπος και με πλούσια φυσικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά δεν διαθέτει ακόμη εκείνες τις υποδομές που συνδέονται με την ποιότητα της καθημερινής ζωής των κατοίκων της, με την ανάπτυξη και τον ποιοτικό τουρισμό. Τα έργα ουσιαστικής υποδομής στο νησί μας είναι πολύ λίγα και οι περισσότερες εξαγγελίες της διοίκησης του δήμου για την τετραετία που διανύουμε παρέμειναν μόνο υποσχέσεις. 

   Όλοι εμείς που δημιουργήσαμε τη «Δημοτική Ενωτική Θασιακή Κίνηση» είμαστε δημότες της Θάσου με πίστη στις  αυτοδιοικητικές αξίες, στο σεβασμό των δικαιωμάτων των συνδημοτών μας, στη διαφάνεια κατά τη λήψη των αποφάσεων και στη συλλογική προσπάθεια. Στόχος μας είναι να δώσουμε στο συνδυασμό μας ένα δυναμικό χαρακτήρα, να κινητοποιήσουμε τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας και ιδιαίτερα τους νέους, και να στελεχώσουμε ένα ψηφοδέλτιο με ανθρώπους ικανούς, ανιδιοτελείς, με όρεξη να προσφέρουν στον τόπο μας.

    Μέσα από αυτό το περίγραμμα αρχών, έχοντας μελετήσει και ιεραρχήσει τις ανάγκες του νησιού μας, με πυξίδα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης, σωστό προγραμματισμό και αποτελεσματική δράση, πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα δώσουμε λύσεις στους τομείς των υπηρεσιών και των αναπτυξιακών έργων που έχει ανάγκη το νησί μας. 

    Απευθύνομαι σε όλους εσάς που αγαπάτε τη Θάσο, χωρίς διαχωρισμούς και πολιτικές σκοπιμότητες, να σταθούμε δίπλα-δίπλα, έξω από τοπικιστικές λογικές και χωρίς κομματικές χειραγωγήσεις, για να συνθέσουμε από κοινού το όραμα για το νέο Δήμο και να προχωρήσουμε μαζί στην πορεία για την οικονομική ανάπτυξη και πρόοδο του νησιού μας. 

                   

Με εκτίμηση 

Δημήτρης Θεοδωρίδης 

Υποψήφιος Δήμαρχος Θάσου