Υπόθεση παράνομων συνταγογραφήσεων από γιατρό δημόσιου Νοσοκομείου διερευνήθηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος. Η συνολική ζημιά σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) ανέρχεται στα 6.204.334 ευρώ

 

 

Αναλυτικότερα πρόκειται για γνωστό παθολόγο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Έβρου, ο οποίος σε διάστημα τριών χρόνων, προχώρησε σε παράνομες συνταγογραφήσεις, με τη ζημιά σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας, να ξεπερνά τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

 

 

Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, κατόπιν παραγγελίας της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών, διακριβώθηκε η συστηματική παραβατική συμπεριφορά του γιατρού στο πεδίο των παράνομων συνταγογραφήσεων. Ο παθολόγος συνταγογραφούσε σκευάσματα ειδικής διατροφής με ίδιες γνωματεύσεις για φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, νόσο του Crown. Την τριετία 2015, 2016 και 2017, φέρεται να έγραψε σκευάσματα με την συνολική ζημιά να προσδιορίζεται στα 6.204.334 ευρώ. 

 

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία