Με αποκαλυπτήρια προτομών, με τρισάγιο, μνημόσυνο και εγκαίνια του ιδρύματος χρονίως πασχόντων στον Άγιο Σίλα Καβάλας τιμήθηκε η μνήμη και το έργο του μακαριστού Μητροπολίτη Προκοπίου.

 

Ένα χρόνο μετά τον θάνατο του Μητροπολίτη Προκοπίου εγκαινιάστηκε, λίγο μετά τις 12:30 της Κυριακής 29 Ιουλίου 2018, στην περιοχή του Αγίου Σίλα Καβάλας το «Προκόπειο» εκκλησιαστικό ίδρυμα χρονίως πασχόντων που δημιουργήθηκε χάρη στις προσπάθειες του μακαριστού Μητροπολίτη.

 

Λίγο νωρίτερα πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Προκοπίου χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στεφάνου.

 

Παράλληλα, το πρωί της Κυριακής 29 Ιουλίου τελέστηκε μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου ενώ στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας έγιναν τα αποκαλυπτήρια των προτομών των τριών Μητροπολιτών που βρέθηκαν στην Καβάλα μετά την απελευθέρωσή της. Έτσι λοιπόν αποκαλύφθηκαν οι προτομές του Χρυσόστομου Χατζησταύρου (1924 – 1962), του Αλέξανδρου Κοντώνη (1965 – 1974) και του Προκόπιου Τσακουμάκα (1974 – 2017).

 

Δείτε τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στεφάνου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ