Ο Τζιότ είναι 31 ετών και κατάγεται από την Ινδία. Εργάζεται ως tattoo artist και βρέθηκε στην πόλη της Καβάλας ως χορευτής της αποστολής από την χώρα του. Ο Σέρχιο είναι 52 ετών και είναι από την Αργεντινή. Ο Σέρχιο εργάζεται εδώ και 32 χρόνια ως μουσικός. Ο Τζιότ & ο Σέρχιο μίλησαν στο Kavala News για την εμπειρία στο Φεστιβάλ Cosmopolis ενώ αναφέρθηκαν στην ομορφιά της Καβάλας, στην φιλοξενία των κατοίκων αλλά και την άριστη συνεργασία με τους εθελοντές.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΖΙΟΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ

ΕΡ.: Από ποια χώρα έχεις έρθει και πως σου φάνηκε η διοργάνωση;

ΑΠ.: Είμαι από την Ινδία, από μια μεγάλη πόλη. Το Cosmopolis ήταν μια εξαιρετική εμπειρία. Εκτός από το Cosmopolis όλη η πόλη ήταν υπέροχή.

 

ΕΡ.: Ποια σημεία επισκέφθηκες;

ΑΠ.: Επισκέφθηκα παραλίες. Μου άρεσε πάρα πολύ η χερσόνησος της Παναγίας, πήγα στο κάστρο. Και κυρίως λατρεύω τους δρόμους. Μου αρέσει να φωτογραφίζω και να τραβάω βίντεο τους δρόμους. Μου αρέσει να περπατάω μόνος μου στους δρόμους για να τους απαθανατίζω. Και ειδικά οι δρόμοι της Καβάλας είναι καταπληκτικοί.

 

ΕΡ.: Ένα στιγμιότυπο που σου έμεινε χαραγμένο στο μυαλό τόσο από την διοργάνωση όσο και από την πόλη;

ΑΠ.: Πρώτα από όλα τους ανθρώπους της Καβάλας αλλά και τους εθελοντές. Δεν θα τους ξεχάσω ποτέ. Είναι πάντα παρόντες για να βοηθήσουν ότι και αν χρειαστούμε. Και από την πόλη, την θέα, τα κτίρια. Η πόλη έχει μια τρομερή αμφιθεατρικότητα. Συνδυάζει το βουνό με την θάλασσα. Η θέα είναι τρομερή. Επίσης είναι εντυπωσιακή η ησυχία που έχει αυτή η πόλη. Η ησυχία και η ειρήνη. Ελπίζω να μην χαλάσει ποτέ αυτό.

 

ΕΡ.: Ποια ήταν τα συναισθήματα σου στην σκηνή;

ΑΠ.: Ένιωσα περήφανος για τον εαυτό μου και την ομάδα και την κουλτούρα μας. Θέλω να μοιραστώ κάτι με τους κατοίκους της Καβάλας. Δίνω τα πάντα από τον εαυτό μου στην σκηνή. Αξίζει να σημειώσω ότι το χορευτικό σχήμα που κάνουμε επί σκηνής έχει το σχήμα του γαλαξία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΕΡΧΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

ΕΡ.: Από ποια χώρα έχεις έρθει και πως σου φάνηκε η διοργάνωση;

ΑΠ.: Κατάγομαι από την Αργεντινή είμαι 52 ετών και εδώ και 32 χρόνια ασχολούμαι με την μουσική.

 

 

ΕΡ.: Πως σου φάνηκε το Φεστιβάλ Cosmopolis και η Καβάλα;

ΑΠ.: Μου άρεσε πάρα πολύ η οργάνωση. Μου άρεσε που είχαμε συνοδούς και εθελοντές για να βοηθούν. Με εντυπωσίασε η συμμετοχή του κόσμου στο φεστιβάλ. Συναρπαστική ήταν η ποικιλία μεταξύ των χωρών. Ήταν πολύ όμορφο που η κάθε χώρα έπαιζε την δική της παραδοσιακή μουσική.

 

 

ΕΡ.: Ποια σημεία επισκέφθηκες;

ΑΠ.: Επισκέφθηκα την περιοχή της Παναγίας και φυσικά την αγορά της πόλης. Πήγαμε ακόμα και σε παραλίες. Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη η εντύπωση είναι η καθαριότητα της πόλης. Είναι κάτι που αξίζει να το τονίσω. Οι άνθρωποι μας σέβονται. Ακόμα, το σημαντικό της όλης διοργάνωσης (αν και βγαίνω από το θέμα της ερώτησης) είναι ότι η διοργάνωση τηρούσε πιστά τα ωράρια. Υπήρχε χρόνος και για να ξεναγηθούμε στην πόλη της Καβάλας και βέβαια υπήρχε αρκετός χρόνος ώστε να παρουσιάσουμε τα χορευτικά μας. Επιπρόσθετα, αυτό που με ενθουσίασε είναι ότι η πόλη σας είναι ασφαλής. Δεν φοβάσαι να κυκλοφορήσεις. Δεν έχει πολύ φασαρία (από αυτοκίνητα).

 

ΕΡ.: Ένα στιγμιότυπο που σου έμεινε χαραγμένο στο μυαλό από την διοργάνωση;

ΑΠ.: Στο μυαλό μου έχει μείνει το φεστιβάλ καθώς έχει τρομερή ποικιλία και παρόλο που είχε πολλές παράλληλες δράσεις μπορέσαμε όλοι μαζί διοργανωτές, εθελοντές και συμμετέχοντες να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο. Είχαμε κάθε στιγμή ότι θέλαμε. Δεν είναι δεδομένο. Έχουμε πάει και σε άλλα φεστιβάλ, επαναλαμβάνω, δεν ήταν δεδομένο.

 

ΕΡ.: Ποια ήταν τα συναισθήματα σου στην σκηνή;

ΑΠ.: Ένιωσα περήφανος για τον εαυτό μου και την ομάδα μας. Είμαι εντυπωσιασμένος από την αντίδραση του κόσμου. Από την ησυχία που έκανε ο κόσμος για να μας ακούσει μέχρι το χειροκρότημα. Ένιωσα ρίγος που εκπροσωπούσα την χώρα μου σε μια τόσο εμβληματική χώρα όπως η Ελλάδα και μια εμβληματική πόλη όπως η Καβάλα.

 

Πρώτη φωτογραφία: Τζίοτ - Ινδία

Δεύτερη φωτογραφία: Σέρχιο - Αργεντινή