Η παράσταση του Μουσικού Σχολείου Καβάλας «Δον Κιχώτης», που ήταν προγραμματισμένη να παρουσιαστεί σήμερα Δευτέρα 14 Μαΐου 2018στις 8 το βράδυ στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», στο πλαίσιο της «3ηςΓιορτής Μαθητικού Θεάτρου», δεν θα πραγματοποιηθείγια λόγους ανωτέρας βίας, σύμφωνα με ενημέρωση από το Μουσικό Σχολείο.

 

Θυμίζουμε ότι η είσοδος στις παραστάσεις που γίνονται στο πλαίσιο της 3ηςΓιορτής Μαθητικού Θεάτρου στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου είναι ελεύθερη για το κοινό και θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 8 Μαΐου. 

 

 

Δείτε το πρόγραμμα της πρώτης εβδομάδας  (14 – 20 Μαΐου 2018)

 

 

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018, ώρα έναρξης 20.00

 

1οΕΠΑΛ Ελευθερούπολης «Το Σακάκι που Βελάζει»

 

Το έργο μας, «Το Σακάκι που Βελάζει», είναι μία διασκευή του ομώνυμου  θεατρικού έργου του Στανισλάβ Στρατίεβ, που έχει ως κύριο θέμα την γραφειοκρατία σε όλες τις μορφές της, που ταλαιπωρεί καθημερινά τον πολίτη, κάθε φορά που αυτός μπλέκεται στα «γρανάζια» της. 

Ο ήρωας του έργου, θύμα της γραφειοκρατίας, υποχρεώνεται να πληρώσει φόρο για το πρόβατο που δήθεν εκτρέφει, επειδή τυχαίνει να διαθέτει ένα μαλλιαρό σακάκι. 

Ο παραλογισμός των κρατικών υπηρεσιών και των υπαλλήλων τους, εμπλέκουν τον ήρωα μας και τους φίλους του σε μία ατέρμονή και χωρίς αποτέλεσμα περιπλάνηση στους ορόφους μιας Υπηρεσίας.

Άραγε θα βγουν νικητές σε αυτή την άνιση μάχη;…

 

Υπεύθυνοι Καθηγητές - Διασκευή Κειμένου - Σκηνοθεσία: Νανά Τζιμούρτα, Γεωργία Γερακάκη, Δέσποινα Καρύδη, Νίκος Σιβάκης

Σκηνικά: Νανά Τζιμούρτα, Νίκος Σιβάκης, Δέσποινα Καρύδη, Γεωργία Γερακάκη, Καστριότ Μπίτσα

Κοστούμια: Δέσποινα Καρύδη, Γεωργία Γερακάκη, Νανά Τζιμούρτα

Μουσική Επιμέλεια - Γραφικά - Αφίσα - Πρόγραμμα: Νίκος Σιβάκης

Φωτισμοί: Κώστας Μερεσεντόγλου, Πρόδρομος Καραπρώιμος

Υποδοχή: Αρμέλα Βράπη, Απόστολος Παπαντωνίου, Μαντζούρης Γεώργιος, Πολυζώης Θεόδωρος 

Φωτογραφική Κάλυψη: Σταύρος Μπακιρτζής 

 

ΔΙΑΝΟΜΗ(με σειρά εμφάνισης): Κουρέας: Κων/νος Μαρκάκης, Κύριος Πι: Ρότζεξ Μπρέγκου, Υπεύθυνος: Σάκης Πατσιάς, Κύριος Άλφα: Ζωή Προβατίδου, Κύριος Χι: Θοδωρής Φωτακόπουλος, Κυρία Ψι: Χρύσα Δραγανίδου, Χωρικός: Μανώλης Ματζούρης, Ντίκο: Μπάμπης Χατζησταύρος, Υπάλληλος 1: Χριστίνα Καραγιάννη, Υπάλληλος 2: Σταματία Μάγγαλου, Άνθρωπος του Ανελκυστήρα: Χαράλαμπος Τσαλικίδης, Γυναίκα: Αντελίνα Λάμτσια, Υπάλληλος 3: Άντζελα Τζάφα, Υπάλληλος 4: Εύα Κζούνια, Ωρολογάς: Μάριος Κούβαρης, Υπεύθυνος ΙΙ: Κων/νος Μαρκάκης, Κυρία Κάπα: Ιωάννα Αλλαϊμπέου, Νοικοκυρά: Τζοάνα Τζάφα, Γιος: Μανώλης Ματζούρης, Γιατρός: Σάκης Πατσιάς, Προϊστάμενος: Μπάμπης Χατζησταύρος

 

ΣΚΗΝΙΚΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ:Ιωάννα Αλλαϊμπέου, Κων/νος Κουκουράβας, Δημήτρης Κρουστάλλης, Αντελίνα Λάμτσια, Αναστασία Λεβέντη, Γιώργος Λεοντιάδης, Σταματία Μάγγαλου, Κλέων Μαλούτα, Μανώλης Ματζούρης, Χασάν Μίσκου, Ρομέο Μούστο, Νίκος Μπατζόλης, Ρότζεξ Μπρέγκου, Θανάσης Μυτιληναίος, Σάκης Πατσιάς, Γιάννης Περπερίδης, Άντι Τζάφα, Τζοάνα Τζάφα, Κων/νος Τριανταφύλλου, Κων/νος Φασουλής

 

 

 

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, ώρα έναρξης: 20.00

 

ΓΕΛ Νέας Περάμου 

 

Α. «Κι όμως τη νύχτα κοιμούνται οι ποντικοί» Σύντομη θεατρική σκηνήΔιάρκεια: 5΄

H σκηνή είναι διασκευή από το διήγημα του Βόλφγκανγκ Μπόρχερτ «Kι όμως τη νύχτα κοιμούνται οι ποντικοί». Η ιστορία εστιάζεται, από τη μια, στην εικόνα ενός παιδιού, που δεν εγκαταλείπει τα ερείπια του βομβαρδισμένου σπιτιού του, προσπαθώντας να προφυλάξει το καταπλακωμένο πτώμα του μικρού αδελφού του από τους πεινασμένους ποντικούς, κι απ’ την άλλη, στη διακριτική προσπάθεια ενός ηλικιωμένου άντρα να επαναστρέψει το ενδιαφέρον και την τρυφερότητα του παιδιού προς τον κόσμο των ζωντανών. Ελπίδα η επιβίωση της  στοιχειώδους ανθρωπιάς στον άγριο κόσμο των ερειπίων.  

Συγγραφέας: Βόλφγκανγκ Μπόρχερτ

Επιμέλεια: Κατερίνα Αράπογλου

 

Παίζουν: Αθανασία Παπαδημητρίου, Μωυσής Καρακεχαγιόγλου 

 

Β. «Δεσμώτες» Θεατρικό δρώμενο Διάρκεια: 10΄

Mετά από έναν βομβαρδισμό … για μια ακόμη φορά … μόνο που αυτή τη φορά, είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι που τον έχουν προκαλέσει, θέλοντας να απελευθερωθούν από τα δεσμά τους και να αντικρύσουν το φως ενός ιδεατού κόσμου. Εμπνευσμένο από την Αλληγορία του Σπηλαίου του Πλάτωνα, το δρώμενο αποτελεί ένα φιλοσοφικό σχόλιο πάνω στην ανθρώπινη ύπαρξη. Μπορούν, τελικά, οι άνθρωποι να ζήσουν ελεύθεροι, υπάρχει για αυτούς ελπίδα; Υπάρχει ένα δέντρο που περιμένει να το φυτέψουν, να ριζώσει, να δώσει άνθη και καρπούς …

 

Συγγραφέας: Μιχάλης Ρέμπας

Μουσική: Κρίστοφερ Μπάκα

Επιμέλεια: Παιδαγωγική ομάδα προγράμματος Erasmus+ (Κατερίνα Αράπογλου, ΣοφίαΦελλαχίδου,  Ευδοκία  Γιαγμουρίδου, Πηγαδάς Βασίλης)

 

Παίζουν οι μαθητές: Αθανασία Παπαδημητρίου, Κατερίνα Κεσίση ,Αλέξανδρος Πηγαδάς, Θάλεια Κουτζακιώτου, Ιωάννα Μισιρλή, Σπύρος Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Ρούμκος, Βαρβάρα Κουρτίδου, Βάγια Θωμαΐδου, Αθηνά Παναγιωτοπούλου.

 

Γ. «GenerationGap… revisited» Ταινία μικρού μήκους Διάρκεια: 10΄ 

«Χάσμα γενεών». 

Τι να προσθέσεις, τι να σχολιάσεις, τι να εξηγήσεις - έστω και με τα μέσα της κινηματογραφικής αφήγησης- σε ένα θέμα που όλα, λίγο ως πολύ, έχουν ειπωθεί;

Το πρόβλημα -αν τελικά είναι πρόβλημα- είναι διαχρονικό. Αλλάζουν οι συγκυρίες, οι αφορμές και ο τρόπος της σύγκρουσης, αλλά στην ουσία του το «χάσμα» παραμένει το ίδιο, αιώνες και αιώνες. Μεγάλοι-μικροί, γονείς-παιδιά συγκρούονται βουβά ή εκρηκτικά και μέσα από τη σύγκρουση ωριμάζουν ή «ρημάζονται» από την εποχή του μεγάλου τραγικού ποιητή της αρχαιότητας, Σοφοκλή. Και ο Σοφοκλής τελικά ξεκλείδωσε την ιστορία μας. Αυτός επέλεξε στην «Αντιγόνη» να μας παρουσιάσει μια μετωπική σύγκρουση πατέρα και γιου που κατέληξε σε τραγωδία.

Η ταινία μας, όμως, αφηγείται μια σύγκρουση σφοδρή αλλά όχι τραγική. Μετά από αιώνες νομίζουμε ότι μεγάλοι και μικροί είμαστε κάπως σοφότεροι. 

 

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Πηγαδάς, Βασίλης Πηγαδάς

Σενάριο: Ευδοκία Γιαγμουρίδου

Μουσική επιμέλεια: Κρίστοφερ Μπάκα

Επιμέλεια παραγωγής:Παιδαγωγική ομάδα προγράμματος Erasmus+(Κατερίνα Αράπογλου, ΣοφίαΦελλαχίδου, Ευδοκία Γιαγμουρίδου, Πηγαδάς Βασίλης)

 

Παίζουν οι μαθητές: Γιάννης Ρούμκος, Σπύρος Παπακωνσταντίνου, Αλέξανδρος Πηγαδάς, Πέτρος Κουφοπέτρος, Παύλος Στεφανίδης, Αθανασία Παπαδημητρίου, Κατερίνα Κεσίση, Θάλεια Κουτζακιώτου, Ιωάννα Μισιρλή, Βαρβάρα Κουρτίδου, Βάγια Θωμαΐδου, Αθηνά Παναγιωτοπούλου, και οι ενήλικες: Απόστολος Παπαδημητρίου, Κατερίνα Αράπογλου

 

 

 

Κυριακή 20 Μαΐου 2018, ώρα έναρξης: 20.00

 

1οΓΕΛ Καβάλας «Ο Γενικός Γραμματεύς»

 

Σημείωμα σκηνοθέτη

Αν σήμερα σου έλεγαν «η πολιτική είναι συμφέρον», ή ότι «εμείς θα φτιάξουμε το ρωμαίικο» ή «ο δικός μας χορός δεν μπορεί να κοστίσει λιγότερο» θα έλεγες ίσως ότι τις φράσεις αυτές τις ακούς καθημερινά στο δρόμο ή στα ΜΜΕ ή στις δημόσιες υπηρεσίες ή και αλλού. Και όμως είναι φράσεις που θα τις ακούσεις στο έργο μας που γράφτηκε το 1893. Στον Γενικό Γραμματέα οι πλούσιοι επαρχιώτες χρησιμοποιώντας πολιτικά τεχνάσματα , μετακινούνται στην Αθήνα και μιμούνται τα νέα αθηναϊκά ήθη, ήθη επιβεβλημένα από ξένα πρότυπα. Στην προσπάθεια τους αυτή δεν παύουν να γελοιοποιούνται , ιδιαίτερα στις συναλλαγές τους με την εξουσία. Ελπίζω λοιπόν τα παιδιά του θιάσου να μπορέσουν να αποδώσουν όσο γίνεται καλύτερα τους ρόλους τους οποίους υποδύονται.  

 

Σκηνοθεσία: Βασίλης Αρσένης

Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Φιλιππίδου

Ήχος: Νικολέτα Παπά

Φώτα: Ξένια Κουτσικοβαγγέλη

Σκηνικά: Εύα Γλυκοπούλου, Αμαλία Ευαγγέλου

Ταξιθέτες: Γιάννης Ανανιάδης, Οδυσσέας Γεωργιάδης, Ελένη Παλιεράκη, Εύη Λογοθέτη, Σωτηρία Κοτσικέλλη

Μακιγιάζ: Χαρά Δημητρίου, Εύα Γλυκοπούλου

Βίντεο-Φωτογραφίες: Ελένη Πορλού, Ιωάννα Ναρλή

 

Διανομή ρόλων με την σειρά που εμφανίζονται: 

Θεώνη: Αγγελική Καλαϊτζή, Μαρουσώ: Πελαγία Περδίκη, Πηνελόπη: Ειρήνη-Τζιβαέρω Χονδροκώστα, Λάμπρος: Γιώργος Καμπρούδης, Κατινιώ: Δέσποινα Νίκογλου, Θόδωρος: Θάνος Μαραγκός, Μαγδαληνή: Ηλιάνα Καμπουρίδου, Στρατήγης: Κωνσταντίνος Εκατοδράμης, Ζωρζ: Παναγιώτης Μπαϊραμισλής, Κλέων: Δημήτρης Τζαβαχισβίλη, Χρύσογλους: Στέλιος Κοντογεωργίου

 

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

 

 

 

 

 

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας