Επίθεση στη δημοτική αρχή εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου Καβάλας μιλώντας  ολιγωρίες γύρω από την πολιτική διαπραγμάτευση στην κατασκευή διοδίων στην Παράκαμψη της Καβάλας. Όλα τα ανωτέρω συζητήθηκαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας το απόγευμα της Πέμπτης.

 

Κατά την ενημέρωση η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα είπε ότι για το συλλαλητήριο ήδη έχουν γίνει επαφές με 221 φορείς, ενώ σημείωσε πως ήρθε σε επικοινωνία με την ΑΔΕΔΥ η οποία προτίθεται να κάνει 3ωρη στάση εργασίας. Παράλληλα, η δήμαρχος σε επικοινωνία που είχε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μορφίδη ο ίδιος επανέλαβε την θέση των κυβερνητικών βουλευτών περί αναλογικών διοδίων. Τέλος, ο κ. Μορφίδης ενημέρωσε την κ. Τσανάκα ότι η προσφυγή του Δήμου Καβάλας θα καθυστερήσει την κατασκευή και αναμένεται να συζητηθεί την επόμενη Παρασκευή.

 

Την διοίκηση του Δήμου Καβάλας "αποδοκίμασε" ο επικεφαλής της παράταξης "Καβάλα - Φίλιπποι Ανοιχτή Πόλη" Κωστής Σιμιτσής μιλώντας για μια διοίκηση που επαναπαύτηκε και δεν έκανε μια πολιτική διαπραγμάτευση. Ακόμα, ο κ. Σιμιτσής πρότεινε την δημιουργία σποτ ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για τις βλαβερές συνέπειες που θα επιφέρει η αύξηση της κίνησης των οχημάτων στον αστικό ιστό της πόλης μετά την κατασκευή των διοδίων.

 

Απαντώντας στο κ. Σιμιτσή η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα τόνισε ότι την Δευτέρα θα επισκεφτεί την Καβάλα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και με αφορμή την επίσκεψη θα επιχειρηθεί η πραγματοποίηση συνέντευξης τύπου για τα διόδια παρουσία του κ. Σταθάκη

.

Για καμία πολιτική παρέμβαση και καμία "συμμαχία" με τους εργαζομένους της Εγνατίας Οδού Α.Ε. έκανε λόγο επικεφαλής της παράταξης "Ό τόπος της ζωής μας" Μάκης Παπαδόπουλος.  Ο κ. Παπαδόπουλος προσέθεσε ότι η Καβάλα και οι πολίτες πρέπει να αντιδράσουν και για την κατασκευή διοδίων στην Ασπροβάλτα λέγοντας ότι και αυτός ο σταθμός θα επιφέρει σοβαρά προβλήματα στην μετακίνηση των Καβαλιωτών από και προς την Θεσσαλονίκη. Τέλος, ο Μάκης Παπαδόπουλος μίλησε και για την επόμενη  μέρα του συλλαλητηρίου προτρέποντας να γίνουν συναντήσεις στο υπουργείο και το ΤΑΥΠΕΔ με τεκμήριο αριθμό των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο.
 

Σε έντονο μήκος κύματος κυμάνθηκε ο επικεφαλής της "Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης" Βαγγέλης Παππάς χαρακτηρίζοντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτικούς ταχυδρόμος επικρίνοντας την δήμαρχο για έλλειψη πυγμής απέναντί τους. Ακόμα, ο κ. Παππάς ζήτησε από τον επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του συλλαλητήριο Ανέστη Τσουρουκίδη να γίνει διαφήμιση με μπάνερ και διανομή φυλλαδίων μέρες και ώρες αιχμής ώστε να μην μείνει κανείς ανενημέρωτος.

 

Για ένα απέραντο πάρκινγκ στο πάρκο Φαλήρου και στο ανοιχτό κολυμβητήριο, την ημέρα Σάββατο, έκανε  λόγο ο επικεφαλής της παράταξης "Συμπαράταξη Πολιτών" Άρης Βέρρος σημειώνοντας ότι πρέπει άμεσα να γίνουν παρεμβάσεις ώστε να συμμορφωθούν οι έμποροι και οι παραγωγοί της λαϊκής αγοράς. Παράλληλα ο κ. Βέρρος χαρακτήρισε κυνικόμειο το στρατόπεδο Κωτσάλου καθώς έχουν μεταφερθεί εκεί κάποια αδέσποτα απο ομάδα φιλόζωων που τα φροντίζει.
 

Ο επικεφαλής της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" Χρήστος Ποτόλιας διευκρίνισε ότι θα στηρίξει το συλλαλητήριο προτρέποντας τους πάντες να συμμετάσχουν σε αυτό. Ο κ. Ποτόλιας ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί με το ψήφισμα που εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο λέγοντας ότι τα διόδια πληρώθηκαν και συνεχίζονται να πληρώνονται επισημαίνοντας ότι η "Λαϊκή Συσπείρωση" είναι κατά των διοδίων και κατά του ξεπουλήματος της Εγνατίας Οδού.
 

Μεγάλη συζήτηση έγινε για την τήρηση του κανονισμού του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας τόσο από το προεδρείο όσο και από τη  αντιπολίτευση ανταλλάσσοντας εκατέρωθεν βολές για τον χρόνο των εισηγήσεων στα προ ημερησίας διατάξεως θέματα.