66ο Φεστιβάλ Φιλίππων

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, στο πλαίσιο του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων, θα παρουσιάσει τη Δευτέρα 28, την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Αυγούστου στις 21:00 στην Παλιά Μουσική την παράσταση «Συνελήφθη μαϊμού που δε χωρούσε πουθενά», μία διασκευή του διηγήματος «Εξομολογήσεις μιας μαϊμούς από τη Σιναγκάουα» του Χαρούκι Μουρακάμι.

Την Κυριακή 27 Αυγούστου στις 21:00, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων παρουσιάζεται ο “Οιδίπους επί Κολωνώ” του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα.

Τα Βατράχια του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία της Έφης Μπίρμπα, έρχονται στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, το διήμερο 25 και 26 Αυγούστου.

Την Κυριακή 20 Αυγούστου στις 21:00 το βράδυ, στο πλαίσιο του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων, θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, η παράσταση «Παραμύθι χωρίς όνομα» από την παιδική σκηνή Κάρμεν Ρουγγέρη.

Οι Βάκχες του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία της Έλενας Μαυρίδου, γέμισαν με κόσμο το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων την Τετάρτη 9 Αυγούστου, στο πλαίσιο του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Συνέντευξη παραχώρησε η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Εύα Οικονόμου Βαμβακά, στον Γιώργο Κουλουβάρη και το naftemporiki.gr. Η κ. Βαμβακά ανέφερε χαρακτηριστικά για την Καβάλα και τη θέση που ανέλαβε στο ΔΗΠΕΘΕ τα εξής, "όταν διάβασα την προκήρυξη της θέσης σκέφτηκα ότι ίσως να είναι η στιγμή να επιστρέψω για λίγο και να αναπτύξω ακόμα περισσότερο μια σχέση που ήδη υπήρχε. Άλλωστε, νιώθω ότι χρωστάω πολλά σε αυτόν τον τόπο και ελπίζω με τη δράση μου να μπορέσω να του επιστρέψω κάποια από αυτά που μου χάρισε, πίσω".

Οι Βάκχες του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία της Έλενας Μαυρίδου, έρχονται την Τετάρτη 9 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στο πλαίσιο του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Οι συντελεστές της παράστασης του έργου «Εκάβη» του Ευριπίδη, μαζί με την Εύα Οικονόμου-Βαμβακά και τον Σωκράτη Μποζούδη, έδωσαν συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης (12/07), ενόψει των παραστάσεων που θα δοθούν στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουλίου, στο πλαίσιο του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

«Παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού για παιδιά» διοργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας στο πλαίσιο του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

«Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» του Ντάριο Φο στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, Σάββατο 8 – Κυριακή 9 Ιουλίου.

Στο πλαίσιο του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, παρουσιάζει την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Ιουλίου στις 21.15 και στις 22.30 στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας την παράσταση του εφηβικού εργαστηρίου του «Angerland ή τελευταίοι κάτοικοι ενός παλιού κόσμου».