Μία εμφάνιση στο κινηματοθέατρο Όσκαρ τής Καβάλας θα κάνει την 1η Μαρτίου ο δημοφιλής συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής, Θανάσης Παπακωνσταντίνου.

Η είσοδος στη συναυλία θα είναι δωρεάν ωστόσο θα υπάρχει κουτί στο οποίο ο καθένας θα μπορεί να ενισχύσει οικονομικά την προσπάθεια για την περίθαλψη αδέσποτων ζώων.

Η συναυλία θα αρχίσει στις 20:30.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης ανακοίνωσαν σχετικά: «Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου τραγουδάει για τα αδέσποτα της πόλης μας. Σας περιμένουμε όλους να μας ενισχύσετε οικονομικά για να βοηθήσουμε τους τετράποδους φίλους μας».

Όπως διευκρινίστηκε, ο καλλιτέχνης προσφέρεται να κάνει τη συναυλία αφιλοκερδώς για τον σκοπό αυτό.

Δείτε βίντεο από τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, λίγες ημέρες μετά το "λουκέτο" που έβαλε η κυβέρνηση, ρίχνοντας "μαύρο" το καλοκαίρι του 2013. Πριν από τη συναυλία ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου απευθύνεται στο κοινό. 

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου είναι συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής. Η μουσική του συνδυάζει στοιχεία ροκ, λαϊκής και παραδοσιακής ελληνικής μουσικής.

Γεννήθηκε στον Τύρναβο Λάρισας το 1959. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Α.Π.Θ.. Η πρώτη συμμετοχή στη δισκογραφία ήταν με τα τραγούδια Λεγεωνάριος και Μαύρος γάτος στον δίσκο Διαίρεση του Βασίλη Παπακωνσταντίνου (πρόκειται για απλή συνωνυμία). Ζει στη Λάρισα, είναι παντρεμένος και έχει δύο ενήλικους γιους, ένας εκ των οποίων ασχολείται επίσης με την μουσική, έχοντας γράψει και ο ίδιος μουσικές για ταινία μεγάλου μήκους.

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου συνεργάζεται με μερικούς από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς. Στις ηχογραφήσεις, στις παραγωγές και στις συναυλίες του έχουν συμμετάσχει εκτός των άλλων οι Γιάννης Αγγελάκας (φωνή), Σωκράτης Μάλαμας (φωνή), Μάρθα Φριτζήλα (φωνή), Γιώργος Μιχαήλ (φωνή), Γιάννης Χαρούλης (φωνή), Μπάμπης Παπαδόπουλος (κιθάρες), Γιώργος Μπαντούκ Αποστολάκης (κιθάρες, πλήκτρα, φυσαρμόνικα), Αλέξης Αποστολάκης (τύμπανα), Δημήτρης Μπασλάμ (κοντραμπάσσο), Δημήτρης Μυστακίδης (κιθάρα, λαούτο, τζουράς), Φώτης Σιώτας (φωνή, βιολί, πλήκτρα), Παντελής Στόικος (τρομπέτα, καβάλ), Φλώρος Φλωρίδης (πνευστά), Κώστας Παρίσης (κιθάρες), Τάσος Μισυρλής (τσέλο), Μιχάλης Χανιώτης (μπουζούκι) , Florian Micuta (πλήκτρα).