Το Χαμόγελο του Παιδιού "γεννήθηκε" στις 22 Δεκεμβρίου του 1995 και η σελίδα του μοιράστηκε ένα βίντεο με τον Κώστα Γιαννόπουλο, τον δημιουργό του οργανισμού, που πήρε την απόφαση να τον δημιουργήσει μετά τον θάνατο του γιου του Ανδρέα σε ηλικία μόλις 10 ετών.

 

O Κώστας Γιαννόπουλος προσπάθησε να εκπληρώσει το όνειρο του γιού του. Στις 9 Νοεμβρίου του 1995, ο Ανδρέας γράφοντας στο ημερολόγιο του κι ενώ τους τελευταίους 18 μήνες έδινε τη δική του μάχη για τη ζωή, είχε εκφράσει την επιθυμία του να δημιουργηθεί ένας σύλλογος, ο οποίος θα προσπαθούσε να φέρει το χαμόγελο σε όλα τα παιδιά.

 

 

Το Χαμόγελο του παιδιού ανέφερε στην ανάρτηση του τα εξής:

«Σήμερα, 22 Δεκεμβρίου, θυμόμαστε ότι πριν 30 χρόνια ο Ανδρέας έφυγε…

 

Ο "μπαμπάς του Ανδρέα" Κώστας Γιαννόπουλος, λέει: «30 χρόνια μετά, έχω να απολογηθώ μόνο ότι τα καταφέραμε».

 

Το όνειρο του Ανδρέα συνεχίζει να ζει, και μαζί με τη δική σας στήριξη συνεχίζουμε να κάνουμε το Χαμόγελο κάθε παιδιού πραγματικότητα, όπως όλες αυτές τις δεκαετίες.»