Τι είναι ο αφρο-βραζιλιάνικος χορός;

Το είδος αυτό βασίζεται σε μία μίξη capoeira, αφρικάνικου και σύγχρονου χορού. Το μάθημα εστιάζει στην σύνδεση τριών διαφορετικών ειδών χορού σε συνδυασμό με ποικίλους χορευτικούς ρυθμούς, άλλοτε με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής ( βραζιλιάνικα κρουστά) και άλλοτε σύγχρονης μουσικής.

Η δυναμικότητα μιας πολεμικής τέχνης έρχεται να συμπληρωθεί με και την απελευθερωμένη κίνηση του αφρικάνικου χορού σε συνδυασμό με στοιχεία σύγχρονου χορού. Στηρίξεις, επαφή με το έδαφος, ελαστικότητα, έλεγχος, αντοχή, έκφραση, φυσική κατάσταση, κινήσεις που προσεγγίζουν την κινησιολογία των ζώων. Το μάθημα επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της ρυθμικής συνείδησης του χορευτή, στην απελευθέρωση της κίνησης και των μελών του σώματος.

Απευθύνεται σε αρχάριους και επαγγελματίες χορευτές που στοχεύουν να εξερευνήσουν όλα τα μέρη του σώματος και του μυαλού, μέσα από τη βραζιλιάνικη κουλτούρα.

 

" Λίγα λόγια για την Στέλλα Σπύρου "

Η Στέλλα Σπύρου γεννήθηκε το 1984 στο Πω. Στα πέντε της χρόνια, έχοντας επιστρέψει στην Ελλάδα είχε την πρώτη επάφή της με το χορό και συγκεκριμένα με το κλασσικό μπαλέτο μια διαδρομή που συνεχίστηκε μέχρι τα εικοσι δύο της χρόνια όπου απέκτησε το δίπλωμα κλασσικού μπαλέτου του I.S.T.D (Intermediate).

Φοίτησε και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Χορού

του Ινστιτούτου Σκηνικών και Σωματικών Tεχνών (Instituto de Artes Cênicas e Corporais), στο πλαίσιο του οποίου συμμετείχε στο εξάμηνο σεμινάριο “Ερευνα σε σχέση με την τραγωδία” (Investigação sobre o trágico) όπου διδάχτηκε την τεχνική Θεατρικού αυτοσχεδιασμού “Οπτικό Πεδίο” (Campo de Visão), του Marcelo Lazzaratto και συμμετείχε στην παράσταση χοροθεάτρου “Τρωάδες” (As Troianas) του ιδίου.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα, διάσκει στο Dance Cultural Centre (DAN.C.CE) Capoeira για παδιά και αφροβραζιλιάνικο σύγχρονο (Moving West) για ενήλικες.

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 5 ΕΥΡΩ (για όσους δεν θα πάρουν μέρος στο 11th batizado & troca de corda ή θα παραβρεθούν για μια μόνο μέρα)