γράφει ο

Αποστόλης Μπαμπατζίκος

 

Η ταλαντούχα Ηλέκτρα Λυκάκη, έχει μία “γεμάτη” σεζόν με τη γυναικεία ομάδα των Πανθήρων Καβάλας στην Α2 μπάσκετ γυναικών, παρότι είναι νεάνιδα.

 

Η Λυκάκη είναι βασικό στέλεχος των Πανθήρων που πρωταγωνιστούν στην Α2, και είναι στα πλέι οφ ανόδου.

 

Εκτός από το μεγάλο ταλέντο της, η Ηλέκτρα ξεχωρίζει επειδή η ωριμότητα που έχει για την ηλικία της είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. 

 

Η Λυκάκη είναι ένα “διαμάντι” για το Καβαλιώτικο μπάσκετ, έχοντας μεγάλες προοπτικές. Ο τρόπος που τρέχει στο γήπεδο, το δυνατό πάτημα της και το άλμα της ξεχώρισαν από τα πρώτα της παιχνίδια στη γυναικεία ομάδα.

 

Έχει μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα, αλλά πιέζει πολύ καλά και την μπάλα όταν αμύνεται. Ο τρόπος που παίζει είναι απολαυστικός για τον θεατή, αλλά και ουσιαστικός, καθώς με τη βοήθεια των προπονητών της μπορεί να εκμεταλλεύεται το ταλέντο της για να βοηθά την ομάδα. 

 

Οι προπονητές Αρίστιππος Χαντέλης και Κωνσταντίνος Λογοθέτης, έκαναν εξαιρετική δουλειά με την εξέλιξη της, όμως σίγουρα ο οργανισμός των Πανθήρων γενικότερα, έχει το κλίμα και την οργάνωση για να εξελιχθεί ένα μεγάλο ταλέντο.

 

Η Λυκάκη είναι η μοναδική αθλήτρια της Καβάλας αλλά και ολόκληρης της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, που συνεχίζει στα κλιμάκια της Εθνικής νεανίδων.

 

 

Οι Πάνθηρες εξέδωσαν ανακοίνωση για τη συμμετοχή της Λυκάκη στα κλιμάκια. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Βασικό στέλεχος της γυναικείας ομάδας μας στα παρκέ της Α2 Εθνικής Κατηγορίας και "περιουσιακό στοιχείο" του Καβαλιώτικου μπάσκετ, η Ηλέκτρα Λυκάκη (γενν. 2006) συνεχίζει την αθλητική πορεία της με σκληρή δουλειά και επιμονή.

 

Η κλήση της στο προπονητικό διήμερο της Εθνικής Νεανίδων (U18), στην Αθήνα στις 18-19 Μαΐου, μας κάνει περήφανους και δικαιώνει το πλάνο μας  να στηριζόμαστε στα κορίτσια της πόλης μας που έχουν υψηλούς στόχους και όρεξη να κυνηγήσουν τα μπασκετικά τους όνειρα!

 

Είναι η μοναδική αθλήτρια της Καβάλας αλλά και ολόκληρης της Περιφέρειας μας που συνεχίζει στα κλιμάκια της Εθνικής και είμαστε σίγουροι πως θα μας εκπροσωπήσει επάξια! Μπράβο Ηλέκτρα!”