Ο θρυλικός Φραντς Μπεκενμπάουερ έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα (08/01), σε ηλικία 78 ετών, σκορπίζοντας τη θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

 

Ο Μπεκενμπάουερ τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Είχε υποβληθεί σε δύο καρδιακές επεμβάσεις, ενώ το 2019 έχασε εντελώς την όραση από το δεξί του μάτι.

 

Ο Κάιζερ του Γερμανικού ποδοσφαίρου ήταν από τους μεγαλύτερους θρύλους παγκοσμίως. Με την εθνική Γερμανίας (Δυτική Γερμανία) κατέκτησε ένα Euro το 1972 και ένα Μουντιάλ το 1974.

 

Σε συλλογικό επίπεδο έχει ταυτίσει το όνομά του κυρίως με την Μπάγερν Μονάχου στην οποία είχε πάρει μεταγραφή από τη "Μόναχο 1860" στην οποία είχε ξεκινήσει την καριέρα του. Με τους "βαυαρούς" πήρε πέντε πρωταθλήματα και πανηγύρισε τρία διαδοχικά κύπελλα πρωταθλητριών. Παράλληλα είχε κατακτήσει τη χρυσή μπάλα το 1972.

 

Μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, ακολούθησε καριέρα προπονητή αναλαμβάνοντας την εθνική ομάδα της χώρας του, την οποία οδήγησε σε δύο τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου και έναν τίτλο.

 

Είχε επιτυχημένη πορεία και ως διοικητικό στέλεχος επί σειρά ετών στη Μπάγερν, τη Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, αλλά και σε θέσεις διεθνούς αρμοδιότητας.

 

 

πηγή: sport24.gr