Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, έγινε στο ΓΕΛ Χρυσούπολης εκδήλωση που περιείχε πληθώρα δράσεων, όπως δραματοποίηση διαλόγων που αφορούν την έμφυλη βία και παρεμβάσεις ειδικών, όπως ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών.

 

Σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει τα εξής:

“Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΛ Χρυσούπολης δράση με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών. Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος, «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

 

Η εκδήλωση περιείχε πληθώρα δράσεων: δραματοποίηση διαλόγων που αφορούν την έμφυλη βία, παρεμβάσεις ειδικών, όπως ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών. Πιο συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν η ψυχολόγος, κα. Στέλλα Χασιρτζόγλου, ο ψυχολόγος, κ. Όμηρος Παπαδόπουλος, η κοινωνικής λειτουργούς, κα. Δήμητρα Χατζηλαζάρου και η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Νέστου, κα. Ειρήνη Παπάζογλου.

 

Η εκδήλωση «έκλεισε» με το τραγούδι, «Τραγουδάμε δίχως φόβο», από τις μαθήτριες του σχολείου, το οποίο απέδωσαν και στην ελλειπτική νοηματική, ενώ ακολούθησε συζήτηση με τους ειδικούς, καθώς και με τους εκπροσώπους του Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Δημήτρη Σπιτσέρη και κα. Στέλλα Ανδριοπούλου.”