Με μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον ξεκίνησε η 1η φάση του 84ου πανελλήνιου μαθηματικού διαγωνισμού «Θαλής» Γυμνασίων και Λυκείων που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

 

Συγκεκριμένα, σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

 

Με μεγάλη μαζική συμμετοχή αριστούχοι μαθητές στα  Μαθηματικά των Γυμνασίων και Λυκείων, απολαμβάνοντας τη χαρά της συμμετοχής και στοχεύοντας σε υψηλές διακρίσεις, ξεκίνησε πανηγυρικά  η 1η Φάση του 84ου πανελλήνιου διαγωνισμού «Θαλής» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

 

Το μεγάλο ενδιαφέρον των μαθητών μας αποδεικνύει έμπρακτα την αγάπη τους για τη μαθηματική παιδεία.

 

Όλους αυτούς τους μαθητές συγχαίρει και ευχαριστεί η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία γιατί χάρη σε αυτούς  διατηρείται ζωντανός ο ιστορικός θεσμός των πανελλήνιων ιεραρχικά δομημένων μαθητικών  διαγωνισμών που διοργανώνει από το 1933 όταν έγινε η πρώτη βράβευση.

 

Οι διαγωνισμοί της ΕΜΕ αποτελούν ένα καταξιωμένο  θεσμό από τον οποίο επιλέγονται οι άριστοι και διοργανώνονται με μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο από  τα  κατά τόπους παραρτήματα.

 

Στους διαγωνισμούς αυτούς παίρνουν μέρος τα καλύτερα μαθηματικά μυαλά και με τη συμμετοχή τους ιεραρχικά  στις τρείς φάσεις «Θαλής», «Ευκλείδης» και «Αρχιμήδης» επιλέγονται και συγκροτούνται οι  εθνικές ομάδες που εκπροσωπούν τη χώρα μας στις Ολυμπιάδες και  Βαλκανιάδες Μαθηματικών.

 

Κατά την σημερινή πρώτη φάση του διαγωνισμού  συμμετείχαν 20 καθηγητές  του δημόσιου  και του  ιδιωτικού τομέα, ενεργά μέλη της Ελληνικής  Μαθηματικής Εταιρείας ως μέλη της οργανωτικής  επιτροπής που συνέβαλαν στην πετυχημένη διεξαγωγή   του διαγωνισμού.

 

Η Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος Καβάλας και η κεντρική Διοίκηση της ΕΜΕ ευχαριστούν θερμά τους  παραπάνω που εθελοντικά και αφιλοκερδώς συνέβαλαν  στην επιτυχή διεξαγωγή του διαγωνισμού.

 

Οι μαθητές που θα διακριθούν στο διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ», θα κληθούν να συμμετάσχουν στον επόμενο διαγωνισμό «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024.    

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Βασίλειος  Τσιάντος

 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Θωμάς Παπαντωνίου