Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψε ο Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του Δήμου Καβάλας, Αθανάσιος Παρμενίδης από την διοργάνωση Piano City Athens που πραγματοποιήθηκε στην ελληνική πρωτεύουσα.

 

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, 70 βιρτουόζοι του πιάνου και ερασιτέχνες, επιλέχθηκαν από καλλιτεχνική επιτροπή για να επιδείξουν τη δεξιοτεχνία και το ταλέντο τους δίνοντας συναυλίες πιάνου με ρεπερτόριο από κλασικό έως σύγχρονο.

 

Ο Καβαλιώτης μουσικός παρουσίασε στο Ωδείο ΆΛΦΑ, ένα κοντσέρτο εστιασμένο σε κομμάτια έντεχνα, κινηματογραφικά και κλασικής ποπ σε έναν ιδιαίτερο και νοσταλγικό συνδυασμό.

 

«Μεγάλη μας χαρά να φιλοξενούμε άξιους μουσικούς και ευγενικούς ανθρώπους σε μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία για τη σημασία της μουσικής επικοινωνίας στην καθημερινότητα μας» αναφέρουν για την εμφάνισή του οι διοργανωτές.

 

Το Βιογραφικό Σημείωμα του Αθανασίου Παρμενίδη

 

Ο Θανάσης Παρμενίδης γεννήθηκε στην Καβάλα. Από μικρή ηλικία  ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και αργότερα σαξοφώνου στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης και στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης ολοκληρώνοντας τις σπουδές του με το Πτυχίο Σαξοφώνου. Είναι κάτοχος, επίσης, πτυχίων Αρμονίας, Αντίστιξης, Ενοργάνωσης και Φυγής και από τον Ιούνιο του 2011 είναι διπλωματούχος Σύνθεσης. Επίσης, έχει παρακολουθήσει κύκλο μαθημάτων διεύθυνσης ορχήστρας στη Θερινή Ακαδημία του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και στην Αθήνα.

 

Από το 2003 έχει τη θέση του Αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής του Δήμου Καβάλας, έχοντας θητεύσει σε αυτήν ως σαξοφωνίστας για πάνω από μια δεκαετία έως την προαγωγή του.

 

Είναι ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχιμουσικών Φιλαρμονικής Ορχήστρας. Έχει διδάξει για πολλά χρόνια θεωρητικά και  σαξόφωνο στο Δ.Ω.Κ. ενώ διηύθυνε και  σύνολο σαξοφώνων  λαμβάνοντας μέρος σε διάφορες συναυλίες.

 

Η Φιλαρμονική, υπό την διεύθυνση του, έχει πραγματοποιήσει αμέτρητες συναυλίες. Ιδιαίτερα ξεχωριστή υπήρξε η συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο κάστρο της πόλης το 2014 όπου η φιλαρμονική συνεργάστηκε με την σπουδαία δημιουργό Ευανθία Ρεμπούτσικα καθώς επίσης και οι συναυλίες στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και Αθηνών αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. 

 

Έχει εργαστεί στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Καβάλας, καθώς και στα Μουσικά Σχολεία Καβάλας, Ξάνθης και Κομοτηνής  και έχει παρακολουθήσει  επιμορφωτικά σεμινάρια μουσικής ως εκπαιδευτικός.

 

Ως πιανίστας εργάζεται πάνω από δύο δεκαετίες και έχει εμφανιστεί στο αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων (Βασιλική Α΄) και στο φρούριο της πόλης της Καβάλας σε εκδήλωση του Δημοτικού ωδείου Καβάλας ¨νότες με Πανσέληνο” καθώς επίσης και σε διάφορες εκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας.

 

πηγή: ertnews.gr