Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προκηρύσσει το 41ο ομαδικό κύπελλο Α.Μ.Θ. το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις γύρους 14-28 Μαΐου και 4-11 Ιουνίου.

 

Προκήρυξη ΕΣΣΑΜΘ

 

Η ΕΣΣΑΜΘ προκηρύσσει το Περιφερειακό́ Ομαδικό́ Κύπελλο Ανατολ. Μακεδονίας - Θράκης, το οποίο αποτελεί́ την προκριματική́ φάση για το 41ο Πανελλήνιο Ομαδικό́ Κύπελλο του 2023.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Κυριακές 14 - 28 Μαΐου και 4 - 11 Ιουνίου 2023 - Ώρα έναρξης 10.30

 

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Απλό νοκ - άουτ και η νικήτρια ομάδα προκρίνεται στον επόμενο γύρο.

 

ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ: Στον 1ο γύρο η κλήρωση θα γίνει κατευθυνόμενη με γεωγραφικά́ κριτήρια και με αντιστροφή της έδρας στα ζευγάρια του 2022.Στους επόμενους γύρους η κλήρωση θα συνεχιστεί κατευθυνόμενη γεωγραφικά με εξισορρόπηση χρωμάτων. Απευθείας στον 2ο γύρο προκρίνονται οι 2 ομάδες Α’ Εθνικής και οι τρεις πρώτοι του ΠΟΑ-ΑΜΘ (σύνολο 5 ομάδες).

 

ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΩΝ: Τετραμελής ελεύθερη σύνθεση

 

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: 90 λεπτά́ για κάθε παίκτη για τις πρώτες 40 κινήσεις, 15 λεπτά για την υπόλοιπη παρτίδα και επιπλέον 30 δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση από την

πρώτη κίνηση.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Το αποτέλεσμα του αγώνα καθορίζεται από το σύνολο των πόντων στις 4 σκακιέρες. Για κάθε ήττα χωρίς αγώνα αφαιρείται μισός πόντος μέχρι να μηδενισθούν όλοι οι πόντοι. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, νικήτρια είναι η ομάδα που έχει τις περισσότερες μονάδες με το κριτήριο του Βερολίνου ως εξής:

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Νίκη στην 1η σκακιέρα 4 μονάδες, στη 2η σκακιέρα 3 μονάδες, στην 3η σκακιέρα 2 μονάδες και στην 4η σκακιέρα 1 μονάδα. Οι ισόπαλες παρτίδες δεν υπολογίζονται.

 

Αν και με την εφαρμογή του κριτηρίου αυτού το αποτέλεσμα παραμένει ισόπαλο, νικήτρια θεωρείται η ομάδα που έπαιξε με τα μαύρα στην 1η σκακιέρα.

 

Διαιτητές θα ορίζονται από την ΤΕΔ-ΑΜΘ σε συνεννόηση με τα εντός έδρας Σωματεία τα οποία με τη λήξη του αγώνα θα πρέπει να ενημερώνουν τηλεφωνικά για το αποτέλεσμα τον Πρόεδρο της ΕΣΣΑΜΘ Χριστόφορο Αποστολακάκη (6977786035) που θα εκτελεί χρέη Διευθυντή των Αγώνων και να διαβιβάζουν αυθημερόν το φύλλο αγώνα στο e-mail της ΕΣΣΑΜΘ ([email protected]).

 

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Ενστάσεις εναντίον των αποφάσεων των διαιτητών υποβάλλονται το αργότερο μέχρι την λήξη της υπόψη συνάντησης και με καταβολή παραβόλου 90 ευρώ. Οι ενστάσεις εκδικάζονται πριν από την κλήρωση του επόμενου γύρου από την ΤΕΔ-ΑΜΘ.

 

Κατά τα λοιπά ισχύει η γενική Προκήρυξη της ΕΣΟ. Για την ΕΣΣΑΜΘ