γράφει ο

Γιώργος Καρανίκας

 

Διαψεύδει μετά τα δημοσιεύματα ότι κάνει δικό της κόμμα για να κατέλθει στις εκλογές 2023 η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου.

 

Όλα ξεκίνησαν από φήμες ότι η χήρα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει επικεφαλής «παπανδρεϊκού» κόμματος.

 

Σε ανάρτησή του, ο δημοσιογράφος Γιάννης Ευσταθίου αποκάλυψε ότι εξαγγέλλεται η ιδρυτική διακήρυξη της Δημοκρατικής Πατριωτικής Ενότητας -κόμμα «αμιγώς παπανδρεϊκό», ωστόσο η Δήμητρα Λιάνη, παρά τις φήμες, δεν προτίθεται να τεθεί επικεφαλής του, όπως της είχε προταθεί, ούτε θα παρίστατο στην εκδήλωση.

 

Η ίδια η Δήμητρα Λιάνη σε δήλωσή της στο Mega ξεκαθάρισε: «Δεν κάνω δικό μου κόμμα. Δεν κατεβαίνω στις επόμενες εκλογές. Απέχω από κάθε πολιτική κίνηση».

 

Προφανώς κάποιοι επιτήδειοι βρήκαν το τέχνασμα να διαρρεύσουν την είδηση για να γίνει ντόρος ή μπορεί να συναίνεσε και η Δήμητρα σε αυτό…

 

Παρά ταύτα, το κόμμα παρουσιάστηκε στην ΕΣΗΕΑ, με την εξής ανακοίνωση:

 

«Το ΔΗΠΑΚ ειδικά ως καθοριστική συνιστώσα του δημοκρατικού πατριωτικού τόξου εκφράζει εκτός των άλλων το προδομένο Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και επαναφέρει τις σωστές γραμμές της πολιτικής παρακαταθήκης του.

 

Το σημερινό κομματικό κατεστημένο έχει κοινή συμπληρωματική ομοιοπολική πολιτική, συντήρησης του διεφθαρμένου και ξενόδουλου συστήματος διακυβέρνησης της χώρας, επειδή έχει τα ίδια ντόπια και ξένα αφεντικά και λειτουργεί ως υπαλληλικό τους προσωπικό!

 

Ανατρέπουμε αυτή την ιστορικά επικίνδυνη πολιτική αντινομία συγκροτώντας τον Τρίτο Πόλο Εξουσίας του πολιτικού συστήματος.

 

Δημοκρατική Πατριωτική ΕΝΟΤΗΤΑ είναι το ενιαίο εθνικό ψηφοδέλτιο που συμμετέχουμε».

 

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να σχολιάσουμε ότι ένα τέτοιο κόμμα που αναφέρει ότι είναι …. καθοριστική συνιστώσα του δημοκρατικού πατριωτικού τόξου εκφράζει εκτός των άλλων το προδομένο Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου», έχει φοβερό ενδιαφέρον. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν ένα κόμμα με καθαρό κούτελο το …αγνό παλιό ΠΑΣΟΚ μόνο που αυτό που ευαγγελίζονται αυτοί που το υπηρέτησαν τώρα είναι σε προχωρημένη ηλικία και φυσικά δεν μπορούν να υπερηφανεύονται ότι δεν εκφράζουν το … κομματικό κατεστημένο που έχει κοινή συμπληρωματική ομοιοπολική πολιτική, συντήρησης του διεφθαρμένου και ξενόδουλου συστήματος διακυβέρνησης της χώρας, επειδή έχει τα ίδια ντόπια και ξένα αφεντικά και λειτουργεί ως υπαλληλικό τους προσωπικό!»/

 

Αυτό είναι πολύ ΠΑΣΟΚ για να είναι αληθινό!

 

Πάμε στην Δήμητρα η αλλιώς όπως την ξέρουμε από την σύγχρονη πολιτική ιστορία ως Μιμή διότι και έτσι την έχει καταγράψει…

 

Για να γνωρίσουν και οι νέοι ποια είναι η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου;

 

Η 68άρα σήμερα Δήμητρα (γεννημένη το 1955) στις 22 Οκτωβρίου 1988, στις 16.20 ακριβώς, είχε μια σημαντική μέρα στη ζωή της όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου νομιμοποίησε τη σχέση του μαζί της (ήταν η τρίτη του σύζυγος) κατά την επιστροφή του από το Χέρφιλντ, κάνοντας το διάσημο μέχρι σήμερα νεύμα.

 

Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει στην Δήμητρα Λιάνη να περιμένει ένα σήμα του. Εκείνη, δεν περίμενε πως θα ήταν το νεύμα που της έκανε και έμεινε στην ιστορία.

 

Το 1988, ο τότε πρωθυπουργός επέστρεφε στην Αθήνα από το Λονδίνο, έπειτα από την επέμβαση ανοιχτής καρδιάς στην οποία είχε υποβληθεί. Κατέβηκε έως τα μισά της σκάλας του αεροπλάνου και χαιρέτησε τον κόσμο. Μετά, γύρισε πίσω του και έκανε νεύμα στην Δήμητρα Λιάνη- η οποία στεκόταν στην πόρτα του αεροπλάνου- να τον ακολουθήσει.

 

«Αυτή ήταν μια πολύ γενναία και μεγαλειώδης κίνηση. Μια ιστορική κίνηση που άλλαξε και το ρου της ιστορίας σε ότι αφορούσε τη σχέση μας», δήλωσε η Δήμητρα Λιάνη μιλώντας στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» του Mega.

 

«Είχα ρωτήσει τι θα κάνω. Μου είχε πει “θα βγω εγώ έξω, θα χαιρετήσω και θα περιμένεις κάποιο σήμα μου”. Φαντάστηκα ότι θα ήταν κάποιο νοηματάκι, κάτι θα έκανε κρυφά από όλους. Δεν φαντάστηκα αυτό, να γυρίσει πίσω», συμπλήρωσε, μιμούμενη την κίνηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

 

«Ήταν καθαρά ο σκηνοθέτης και ο εμπνευστής αυτής της κίνησης. Την μεγαλειότητα αυτής της κίνησης την κατάλαβα μετά, όταν συζητώντας με κόσμο είπαν πολλές γυναίκες “μπράβο αυτός είναι άνδρας”. Αυτός όμως έκανε αυτή την κίνηση για να νομιμοποιήσει και να μονιμοποιήσει εμένα στον ελληνικό λαό», συνέχισε η Δήμητρα Λιάνη.

 

Το ζευγάρι έμεινε μαζί μέχρι το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου το 1996. Ο γνωστός πολιτικός απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών. Εκείνη την χρονιά η Δήμητρα Λιάνη είχε κλείσει τα 31. Έτσι το ζευγάρι είχε συνολικά 36 χρόνια διαφορά ηλικίας.

 

Η ίδια η Δήμητρα αναφέρει: «Δεν με πληγώνουν πλέον πράγματα που γράφονται για μένα. Είμαι πιο ψύχραιμη και μπορώ να τα διυλίσω καλύτερα. Ήμουν αεροσυνοδός 12 χρόνια. Πέρασα πολύ ωραία χρόνια στην Ολυμπιακή και εκεί γνώρισα τον Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν βρέθηκε άλλος έρωτας για μένα μετά τον Ανδρέα. Προσπάθησα να ξαναφτιάξω τη ζωή μου, αλλά ένας είναι ο Ανδρέας. Δεν μου λείπει ένας Ανδρέας, γιατί είμαι τόσο πλήρης από αγάπη που είμαι καλυμμένη. Είχα πει αυθόρμητα ότι έκλεισα σαν γυναίκα», είπε αρχικά η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου στη Δέσποινα Καμπούρη.

 

«Μέχρι και τώρα θα έλεγα στον Ανδρέα ότι τον αγαπώ ακόμα και δεν πρόκειται να τον ξεχάσω ποτέ. Νιώθω μοναξιά, αλλά προσπαθώ να καλύψω το κενό μου με καλούς φίλους, διάβασμα και τα σκυλάκια μου. Δεν είμαι απόμαχη. Ο Ανδρέας πάντα μου έλεγε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα με δεχτεί ποτέ. Αργότερα έγινε "αποπαπανδρεοποίηση" του κόμματος. Στο μέλλον μπορεί να πολιτευτώ», τόνισε στη συνέχεια σε συνέντευξή της.

 

Και η ζωή συνεχίζεται…